1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Roti Jala’dan dantel krep yapalım

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 23 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    ,
    Bir Malezya lezzeti olan Roti Jala’dan dantel krep olur mu?

    Roti jala, özel bir çeşit hamurla yapılan bir çeşit krep. Kelime anlamı “ağ ekmek” anlamına geliyormuş; örümcek ağına benzediğinden olsa gerek. Malezya’da, özellikle Ramazan ayında çok yenirmiş. Ramazan aylarında, sokaklarda geçici tezgahlar kurulup, çeşitli baharatlarla tatlandırılıp, satılırmış. Yılın diğer zamanları ise, 5 çayı atıştırması olarak oldukça popülermiş.

    Roti jalanın hamuru, normal krep hamuruna göre daha yumuşak; yani daha sulu. İçine hindistan cevizi ve zerdeçal ekliyorlar.

    Peki bu tarifi neden veriyorum?

    1- Dünya mutfaklarında ne gibi şeyler yapıldığı, nasıl teknikler kullanıldığı hakkında fikrimiz olsun diye.

    2- Acaba, biz de krep hamurumuzu biraz sütle inceltip tavaya bu şekilde döksek, farklı bir sunum elde edebilir miyiz diye fikir jimnastiği yapmak için. İsmini de dantel krep koyarız mesela.


    Aslında hamuru tavaya dökmek, aşağıdaki aletle son derece kolay; ancak Malezya’da sudan ucuz ve her yerde bulunabilen bu plastik parçası; başka yerlerde pek bulunmuyor. Ama kendi aparatınızı kendiniz de yapabilirsiniz; mesela temizlenmiş bir konserve kutusuna bir kaç delik delebilirsiniz.

    [​IMG]
    Roti jala pişirmenin ipuçlarından biri de: Hamuru pişireceğiniz tavanın yüzeyini, çatalın ucuna taktığınız ve zeytinyağına daldırdığınız yarım kuru soğan ile, şöyle bir sıvamanız. Bu hem hamura lezzet veriyormuş, hem de tavada ince bir katman gibi kalıp, hamurun fazla yağ emmesini engelliyormuş.

    Malzemeler (20 krep için):

    - 2 su bardağı un
    - Yarım çay kaşığı zerdeçal
    - Yarım çay kaşığı tuz (İsterseniz daha fazla da koyabilirsiniz.)

    Bu malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve


    - 2 yumurta
    - 2 su bardağı hindistan cevizi sütü
    - 1 su bardağı su

    ekleyin. Bir mikser yardımıyla karışımı, sulu bir hamur haline getirin.

    Kalın tabanlı bir tavayı, orta ateşe koyun. Biraz önce bahsettiğimiz gibi, yarım soğan ile bir kez tavayı yağlayın. Tava kızınca, yuvarlak hareketler yaparak, hamuru tavaya dökün.

    [​IMG][​IMG]

    20-30 saniye sertleşmesini bekleyin. İki ucunu ortada birleştirin. Hafifçe rulo şekline getirerek, tabağa alın. Sıcak veya ılıkken ikram edin. Özellikle baharatlı tavuk gibi yemeklerin yanında servis ediliyormuş.

    [​IMG][​IMG]
     

Sayfayı Paylaş