1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Saç Kavurma Nasıl Yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 30 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    Öncelikle Malzemeleri:
    4-5 sivribiber
    750 gram kuşbaşı et (dana veya koyun but eti tercih edilir)
    2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (60 gram) 2 orta boy soğan
    tuz, karabiber, kekik
    2 orta boy domates

    Evt İşte sac kavurmanın tarifi:

    Etin terbiyesi için: Soğanları rendeleyerek tel süzgeç yardımıyla suyunu çıkarıp posasını atalım. Soğan suyunu bir kaba ahp içine sıvı yağı, defne yapraklarını ve kekiği ekleyerek karıştıralım. İçine etleri ekleyip kanştırarak buzdolabında 5-6 saat bekletelim. Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya tereyağını alıp eritelim. Etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavuralım. Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim. Piyaz doğranmış soğanları ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım. Doğranmış sivribiberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırıp kavuralım. Kebabı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapalım.
     

Sayfayı Paylaş