Saçaklı poğaça tarifi(resimli anlatım)

Suskun

V.I.P
V.I.P
Katılım
16 Mrt 2009
Mesajlar
23,140
Beğeniler
322
Şehir
Türkiye
#1
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagindna biraz az ilik su
1 kücük yas maya
1 su bardagi kadar sivi yag
1 yemek kasigi margarin
15 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi toz seker
aldigi kadar un


ic harci icin:
Ev peynirikıyılmış maydonoz.istege baglı kornison tursu domatessalatalik...




Yapılışı:
  • öncelikle ılık sütümüzü suyumuzu bir kaba aliyoruz yas mayayida koyup kasikla karstriyoruz.10-15 dakika bi kenarda bekletiyoruz ozaman kadar ic harcimizi hazirliyoruz..
  • ve beklettigimiz mayali suyu alip icine bütün malzemeleri ekleyip güzelce yumuska bir ele yapismicak hamur elde ediyoruz.elimizi en sonda sivi yaga batirip üstüne bastirirsak harika mayalniyor..ve üzrine poset gecirip kesinlikle sicak ortamda günesde de olabilir 30-40 dakika mayalandiriyoruz..
  • sonra elimizle yumurta büyüklügünde bezeler alip yuvarlayip hafif bastirin elinizle yassi sekilini alsin.yumurta sarisini sürüp catalla cizgiler yapbilriisniz susam cörek otu döküp.
  • soguk firina koyuyoruz 10-15 dakika 125-150 arasi mayalandiriyoruz sicakta ve derecmizi yükseltip yani 200-225 arasi yapip üzeri iyice kizarna kadar pisiryoruz..
  • sonra soguyunca bickala tam kesmeden agzi acilcak sekilde kesip ic harcimizi koyuyoruz.
 

Çağlayağmur

👪🤗
Süper Moderatör
Katılım
15 Arl 2010
Mesajlar
21,729
Beğeniler
5,012
Şehir
Ankara
Takım
GALATASARAY
#2
çok güzel görunuyorlar bunlar acıkmıştımda :) hatfasonu bir deneyeyim yapabilecekmiyim bakalım. paylaşım için teşekkürler.
 
Top