1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sadrazam Lokması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 4 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    Sadrazam Lokması

    250 gr. kuru kayısı
    6 adet pötibör bisküvi
    1 çorba kaşığı badem
    1 çorba kaşığı tahin
    1 çorba kaşığı pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı bal
    5-6 adet susamlı akide şekeri
    Kuru kayısıyı 2 saat sıcak suda bekletin, ayri bir yerde bisküvileri ufalayın. Bademi dverek toz haline getirin, daha sonra bademi, tahin ve pudra şekerini ufalanmış bisküvilere ekleyip karıştırın. Bu karışımı kayısıların içine doldurun. 1 tatlı kaşığı balı yarım kahve fincanı sıcak suda eriterek sos yapın. Kayısıları bu sosa batark ıslatın, tabağa dizin. Bir yerde 5-6 adet susamlı akide şekerini dövün. Kayısıları şekere bulayın. Servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş