1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sadrazam lokumu

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 9 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL

    Görünüşüyle ağzınızı sulandıran Safranbolu lokumuna benzeyen bu tatlı oldukça hafif. Bir lokma daha alayım, bir lokma daha, derken bir bakmışsınız hepsi bitmiş. Sütlü bir tatlı olduğu için şerbetli tatlılar gibi özellikle yaz sıcaklarında ağır gelmiyor. Eğer sarmakla uğraşmak istemezseniz, tepsiye döküp keserek de servis yapabilirsiniz.

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardağı toz şeker
    4 adet yumurta
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu

    Kreması için

    2.5 su bardağı süt

    Yarım su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    4 çorba kaşığı un
    Hindistan cevizi ( yeteri kadar )

    Islatmak için
    2 su bardağı süt

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    İlk olarak kremayı hazırlayın. Bir tencereye tüm krema malzemelerini ilave edip sürekli karıştırarak ocağa alın ve krema kıvam alana kadar kaynatarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan alarak soğuması için bekletin. Ardından karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyerek karışım kar haline gelene kadar çırpın ve üzerine un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırarak bir kek hamuru hazırlayın.

    Daha sonra fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt sererek üzerine kek hamurunu incecik yayın. Keki önceden 170 derecede ısıtılan fırında kapağını açmadan pişirin ve fırından çıkartarak boylamasına ikiye kesin. Ardından kek soğumadan her iki parçayı da rulo şeklinde sarın. Eğer kek sıcakken sarılmazsa parçalanır ve sarma işlemi başarılı olmaz.

    Daha sonra rulo şeklinde sarılan kek iyice soğuduktan sonra ruloları açın ve ortasına önceden hazırlanan kremayı düzgün bir şekilde sürerek tekrar rulo şeklinde sarın. Ardından sarılan ruloları 2 cm boylarında keserek soğuk süte batırıp Hindistan cevizine bulayın.

    Hazır hale gelen sadrazam lokumlarını kek kağıtlarının içine yerleştirerek servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun...


     

Sayfayı Paylaş