1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sağlıklı Bir Ramazan için Öneriler

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 6 Haziran 2016 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.413
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    792 ÇTL
    Ramazan’ı kilo almadan ve sağlıkla geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

    1-Ramazan’da iftar ve sahura ara öğün eklenmelidir.

    2-İftar menüsünde çorbalara sık sık yer verilmeli fakat tavuk suyu, et suyu ile hazırlanmış çorbalardan kaçınılmalıdır. Çorbalar çabuk doygunluk hissi verdiğinden, az yemek yemeyi beraberinde getirmektedir. Bu durumda iftardan sonraki uyku hali, hazımsızlık gibi şikayetler azalacaktır.

    3-Günlük protein ihtiyacını karşılamak amacıyla, iftarda et tüketimine dikkat edilmeli, et yemeği olmasa bile sebze yemeklerinin etli pişirilmesine özen gösterilmelidir. Sebze yemekleri et ile pişiriliyorsa, içine ayrıca yağ konulmamalıdır.

    4-Ramazan’da sık görülen sindirim sitemi problemlerinin yaşanmaması için posa alımı arttırılmalıdır. Her gün iftarda salata, sebze yemeği ve ara öğünlerde meyve tüketilmelidir. Ekmek çeşidi olarak tam buğday, çavdar veya kepek ekmeği tercih edilmelidir. İftarda ekmek yerine pide yenebilir. Bu durumda sahurda yine posalı ekmek tüketilmelidir.

    5-İftar yemeklerinde pişirme yöntemi olarak ızgara, haşlama veya fırınlama tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır.

    6- Pilav, makarna, börek gibi yardımcı yemeklerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
    7-Tatlılarda seçim ise sütlü tatlılar yönünde olmalı, şerbetli ağır tatlılardan kaçınılmalıdır. Ayrıca tatlıyı iftardan sonra ara öğün olarak tüketmeye dikkat edilmelidir. Hurma tatlı ihtiyacını karşılaması açısından iftar sofralarında bulundurulması gereken bir besindir.

    8-İftarla sahur arasında 1,5- 2 litre su içilmelidir. Asitli içecekler, çay veya diğer meşrubatlar su yerine geçmemektedir. Yemek sırasında ve sonrasında bu içecekler tüketilse de su içmek ihmal edilmemelidir.

    9-Sahur yapmadan oruç tutmak pek çok sağlık sorununa yol açabilmektedir. Bu nedenle sahur kesinlikle atlanmamalıdır.

    10-Sahurda protein ağırlıklı beslenme tokluk süresini uzatmaktadır. Bu nedenle yumurta, beyaz peynir, süt veya yoğurdun bulunduğu hafif bir menü tercih edilmelidir. Peynirli omlet, menemen, krep, tost gibi sıcak menülere de yer verilmelidir.
     
    katip bunu beğendi.
  2. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenileri:
    2.395
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    91 ÇTL
    Her Ramazan ayında kilo alıyordum ama bu Ramazan kilomu sabit tutabildim.Yan gelip yatmamak çözüm oldu :)
     

Sayfayı Paylaş