1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sahur yemekleri

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 3 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Sahur Yemekleri
    Sahur İçin Yemekler
    Sahur Yemek Tarifleri

    Sahur Böreği


    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    Malzemeler
    •3 yufka
    •beyaz peynir
    •kaşar peyniri
    •urfa peyniri
    •dere otu
    Sosu için:

    •1 su b. süt
    •2 yumurta




    Hazırlanışı
    Beyaz peyniri,kaşar peyniri,urfa peynirini bir kaba rendeleyin.Üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın.Sosu için bir karıştırma kabında 1 su süt ile 2 adet yumurtayı karıştırın.Tavaya 1 adet yufkayı serin.Diğer 2 yufkayı elinizle parçalayın.

    Tavadaki yufkanın üzerine biraz patrçalnmış yufkadan serpin.Üzerine sostan dökün.Üzerine peynileri ilave edin.Tekrar parçalanmış olan yufkaları serpin.Tekrar sostan dökün.Tavanın dışında kalan yufkanın uçlarını kapatın.Tavayı sıvıyağ ile yağlayın.Böreği tavay alıp pişirin.
     
  2. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Kolay Börek



    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]
    Malzemeler:

    - 100 g tereyağı
    - 3 adet yumurta
    - 2 su bardağı süt
    - 3 yemek kaşığı yoğurt
    - 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    - 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    - 3 adet yufka

    Yapılışı:

    1. Tereyağını eritip ılıtın. Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın, sütü ve yoğurdu ekleyip iyice çırpın. Yağı da ekleyip karıştırın.

    2. Kaşar peynirinin yarısını ayırın, kalanı beyaz peynirle birlikte karışıma ekleyin.

    3. Yufkaları elinizle parçalayarak iyice ufaltın ve karışıma ekleyin, kaşıkla malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.

    4. Dikdörtgen borcamınızı yağlayın, hazırladığınız karışımı içine dökün. Ayırdığınız kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden 200°C ısıtılmış fırına sürerek üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra kısa bir süre bekleyip bıçakla karelere kesin, sıcak sıcak servis yapın.
     
  3. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Kolay Poğaça

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    MALZEMELER

    1 su bardağı yoğurt,
    1 çay bardağı sıvı yağ,
    bir tutam tuz,
    1 adet kabartma tozu,
    alabildiğince un.
    (İç malzemesi: peynir veya patetes, kırmızı biber veya karabiber.)

    HAZIRLANIŞI

    Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.



     
  4. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Bayatlamayan Poğaça

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]


    Malzemeler
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 su bardağı ılık su
    1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
    tuz, 1 çay kaşığı şeker
    1 adet yumurta
    un

    Hazırlanışı

    Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. Afiyet olsun..

    Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz.
     
  5. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Krep

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    Malzemeler:
    - 2 su bardağı un
    - 3 adet yumurta
    - 1 su bardağı süt
    - 1/2 çay kaşığı tuz
    - 1 çorba kaşığı yağ




    Yapılışı:
    Ununuzu derin bir kaba tel süzgeçinten geçirip koyun. Bunun sebebi krebin topak topak olmamasını sağlamaktır. Unun üstüne yumurtalarınızı kırın ve güzelce çırpmaya başlayın. Sonra süt, yağ, tuzu da ekleyip güzelce çırpın.

    Daha sonra krep tavanızı ısıtın, 1 çorba kaşığı kadar yağ dökün iyice dağıtın sonra krebi yaptığınız kaptan bir kepçe alıp tavaya dökün ve tavayı sallayarak her yöne dağılmasını sağlayın. 2. kepçeyi koyarken tavaya yağ koymak zorunda değilsiniz. afiyet olsun,
     
  6. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Açma

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    Malzemeler:

    3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
    1 bardak sıvıyağ
    1/2 su bardağı şeker
    1 yumurta
    1,5 yemek kaşığı tuz.
    1 yaş mayadan (42 gr) biraz az
    üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su


    Hazırlanması:

    Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritin.asla metal bir kaşıkla karıştırmayın. Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın.
    En son ununu koyun. Yumuşak bir hamur olmalı. Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın. Üstüne de yağ sürün . Bırakın mayalansın.
    İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun. Sabaha kadar mayalansın. hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun. Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin). Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin.
    Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz. limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin. (veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün. hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur.
    Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz. yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var. Onu da kullanıbilirsiniz.
     
  7. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Peynirli Çıtır Börek

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    Malzemeler:

    4 adet yufka
    100gr tereyağı
    1 adet yumurta
    üzerine çörek otu
    içi:

    peynir + maydonozlu iç
    peynir + çörek otlu iç
    veya kıymalı iç
    Hazırlanması:

    Tereyağını eritin. Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın. Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin. (bir kenarı yaklaşık 25-30cm)
    Bu kareyi dörde kesin. Dört küçük kareniz olsun. Ortalarına peynirli içten koyup bohça gibi kapatın. Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
    Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin.
     
  8. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Mıhlama

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]
    Malzemeler
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1/4 su bardağı mısır unu
    4-5 parça Trabzon tel peyniri
    1/2 bardak su


    Yapılışı
    Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın.
    Mısır ununu ekleyip karıştırın. Yakmadan biraz kavurun.
    Arkasından küçük küçük parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin.
    En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin.
    Arzu ederseniz tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Hemen servis yapın.


    Açıklama
    Bakır sahanınız yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz.
    Tel peynir yoksa kaşar ya da çeçil peyniri kullanabilirsiniz
     
  9. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Omlet


    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    Malzemeler
    •4 adet yumurta
    •50 gram beyaz peynir
    •1 yemek kaşığı su
    •dereotu
    •zeytinyağı
    Hazırlanışı
    1.Yumurtaları karışıncaya kadar çırpın.
    2.İçine 1 çorba kaşığı su ekleyin.
    3.Ezilmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edin.
    4.Zeytinyağını tavada azıcık ısıtın.
    5.Yumurtalı karışımı tavaya döküp arkasını ve önünü kızartın.

    Fırında Ekmek
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]


    Malzemeler;
    *1 paket tost ekmeği
    *250 gr kadar beyaz peynir
    *Yarım demet maydanoz
    *2 adet yumurta,
    *Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin üstüne ince bir kat sürmek için )
    Hazırlanışı;
    1.Tost ekmeklerini herbiri üçgen olacak şekilde iki parçaya bölün.
    2.Herbir ekmeğin üstüne ince bir kat tereyağı sürün.
    3. Maydanozları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum.)İnce ince kıyın.
    4. Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı sürülmüş ekmeklerin üzerine sürün. Dilerseniz üstlerine kızrmızıbiber, karabiber, kekik vb. baharatlardan da serpebilirsiniz.
    5. Hazırladığınız ekmek dilimlerini önceden 180 derecede ısıtımış fırında kızartın.Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 7 Temmuz 2015
  10. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.439
    Beğenileri:
    7.366
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.922 ÇTL
    Güzel görünüyorlar :)
     

Sayfayı Paylaş