1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sakatat Yemekleri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 21 Mart 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Sakatat Yemekleri


    Sakatat kasaplık hayvanların kasları dışında kalan yenebilir kısımlarına verilen isimdir.


    [​IMG]
    Arnavut Ciğeri
    Malzemeler:

    1 Koyun Karaciğeri
    ½ Bardak Un
    1 Bardak Sıvı Yağ
    1.5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
    2 Soğan
    1 Demet Maydanoz
    Tuz

    Hazırlanışı:
    Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın. Bir dakika kadar pişirip tavadan alın. Çıkarıp üzerine tuz serpin.
    Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin. Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın. Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin. İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Ciğerin yanında servis yapın.

    Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.


    [​IMG]
    Dana Böbreği Cin Sote Tarifi
    Malzemeler: (4-6 Kişilik)

    30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
    3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış)
    1/4 Su Bardağı Cin
    1 1/2 Su Bardağı Dömi-Glas Sos

    Hazırlanışı:
    Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.
    Büyük bir tavada tereyağı eritiniz. Köpükleri sönüp yağ kızınca böbrekleri tavaya koyup altüst ederek 4 dakika kızartınız. Sonra ateşi kısıp, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. Tavayı ateşten alınız.
    Böbrekleri bir tahtaya koyup, keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde kesiniz. Böbrek dilimlerini tekrar tavaya koyup, ara sıra karıştırarak 20 dakika daha pişiriniz. Cini ekleyip 30 saniye ısıtınız ve bir kibritle tutuşturduktan sonra, alevler kaybolana kadar tavayı sallayınız. Dömi-glas sosu ekleyip karıştırarak ısıttıktan sonra, kaynamaya başlayınca ateşten alınız.
    Böbrekleri sosuyla birlikte ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp hemen servis ediniz.

    Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.





    [​IMG]
    Dil Salatası Tarifi
    Malzemeler: (4 Kişilik)
    Salata:

    250 gr Küçük Taze Fasulye (kılçıkları ayıklanıp haşlanmış)
    750 gr Haşlanmış Dil (1,5 cm'lik küpler halinde kesilmiş)
    125 gr Küçük Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
    6 Küçük Kırmızı Turp (ayıklanıp ince dilimlenmiş)
    2 Taze Soğan (ince kıyılmış)

    Sosu:
    250 gr Acı Krema (1 su bardağı)
    1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
    2 Tatlı Kaşığı Sirke
    1 Çorba Kaşığı Dereotu (ince kıyılmış)
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Çay Kaşığı Karabiber

    Hazırlanışı:
    Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.
    Keskin bir bıçakla, taze fasulyeleri kabaca doğrayıp, büyük bir salata kasesine koyunuz. Öteki salata malzemelerini de ekleyip, bir kenara bırakınız.
    Küçük bir kasede sos malzemesini tahta kaşıkla iyice karıştırınız. Sosu, salata kasesindeki malzemenin üstüne döküp, iki büyük kaşıkla karıştırınız.
    Salatayı buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra servis ediniz.

    Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.




    [​IMG]
    Kuzu Böbreği Pilavlı Tarifi
    Malzemeler: (4 Kişilik)

    12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş)
    30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
    2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
    1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
    1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
    2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
    350 gr Domates (kabukları soyulmuş)
    1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
    1/2 Çorba Kaşığı Şeker
    2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
    1 Çorba Kaşığı Ketçap
    1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
    4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav

    Hazırlanışı:
    Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
    Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.
    Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.
    Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz. Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız.
    Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz. Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz. Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz.

    Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.




    [​IMG]
    Tarabya usulü dana ciğeri Tarifi
    Malzemeler:

    1’er adet dolmalık biber (kırmızı, yeşil, sarı)
    1 adet kuru soğan
    2 adet yeşil soğan
    1 adet domates
    150 gr dana ciğeri
    1 er çay kaşığı tuz,karabiber,pul biber

    Hazırlanışı: Kuru soğan kızgın yağda sotelendikten sonra yaprak ciğer ilave edilir. İnce dilimlenmiş dolmalık biberleri kavrulur ve kuru soğanın içine konulur. Daha sonra domates ve taze soğan sotelenir ve baharatlar ilave edilerek servise sunulur.
     
  2. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Böbrek Dolması Tarifi
    Malzemeler: (4 Kişilik)

    12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
    120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin
    4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi
    1 Tatlı Kaşığı Hardal
    2 Tatlı Kaşığı Ketçap
    1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu
    50 gr (1/4 su bardağı) Acı Krema
    1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş)

    Hazırlanışı:
    Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız. Küçük bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığıyla yağlayarak bir kenara bırakınız. Orta boy derin bir kaba, geri kalan yağı, ekmek içini, hardalı, ketçabı, sarmısağı, tuzu ve karabiberi koyarak, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız.Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız. Hazırladığınız karışımı kaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz. Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz.
    Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz. Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişiriniz.
    Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya kadar sıcak bir yerde bekletiniz.
    Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif ateşte 5 dakika pişiriniz. Suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırarak 1 dakika, sos pürtüksüz ve kalın bir kivama gelinceye kadar pişiriniz. (Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsinız.) Tencereyi ateşten alıp, sosu bobreklerın ustüne dökerek hemen servis ediniz.
    Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.




    [​IMG]
    Beyin Tava Tarifi
    Malzemeler: (4 Kişilik)

    4 Kuzu Beyni (haşlanmış)
    3 Yumurta
    3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar yada Gravyer Peyniri
    1/2 Su Bardağı Un
    3/4 Su Bardağı Rafine Yağ
    1 Kahve Kaşığı Tuz 1/2 Kahve Kaşığı Karabiber

    Hazırlanışı:
    Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.
    Haşlanmış beyinlerin her birini 4'er parça halinde kesiniz. Tuz ve biberi üstüne serptikten sonra rendelenmiş peynire iyice bulayınız.
    Orta boy bir kapta yumurtaları iyice çırpınız. Beyinleri önce una, sonra da yumurtaya buladıktan sonra kızgın tavada 4 dakika alt-üst ederek kızartınız. Beyinleri servis tabağına alarak sıcak sıcak servis ediniz.

    Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.



    [​IMG]
    Mantarlı Dana Böbreği Tarifi
    Malzemeler:

    1 kg böbrek
    200 gr mantar
    1 orta boy soğan
    4 çorba kaşığı tereyağı
    Yeteri kadar tuz, karabiber
    1-2 adet defne yaprağı
    Yarım demet maydanoz
    1 tutam dereotu

    Hazırlanışı:
    İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanı koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun.
    İçerisine bütün mantarları ilave edin. Pişmekte olan mantarlar kendi suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte suyu koyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun.

    İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.



    [​IMG]
    Ciğer Beyaz Şaraplı Tarifi
    Malzemeler: (4 Kişilik)

    750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    2 Çorba Kaşığı Un
    60 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı)
    2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    2 Arpacık Soğanı (kıyılımış)
    1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
    200 gr Kırmızı Şarap (1 su bardağı)

    Hazırlanışı:
    Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.
    Ciğer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak bir kenara koyunuz.
    Büyük bir tavada tereyağ ve zeytinyağı eritip, köpükleri kaybolunca arpacık soğanı ve sarmısağı ekleyerek 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana kadar sote ediniz.
    Tavaya 4-5 ciğer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kizartınız. Bir delikli kepçeyle tavadan alıp, öteki ciğer dilimlerini kızartırken (gerekirse tereyağ ve zeytinyağ ekleyerek) ilk kızarmışları ısıtılmış bir tabakta üstünü örterek sıcak tutunuz. Bütün dilimler kızardıktan sonra ciğer ve soğanları ısıtılmış tabağa alıp, sıcak tutunuz. Şarabı tavaya boşaltıp, harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kaynatınız.
    Tavayı ateşten alınız. Sosu, tabaktaki ciğerlerin üstüne boşaltarak hemen servis ediniz.

    Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.





    [​IMG]
    Böbrek ve Ciğer Şiş Tarifi
    Malzemeler: (4 Kişilik)

    500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış)
    500 gr Kuzu Ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
    4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
    6 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap
    1 Tatlı Kaşığı Kekik
    1 Çay Kaşığı Tuz
    Kahve Kaşığının Ucuyla Karabiber

    Hazırlanışı:
    Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.
    Büyük bir çukur tabakta rafine yağı, kırmızı şarabı, kekiği, tuzu ve biberi karıştırıp, böbrek ve ciğerleri oda sıcaklığında 4 saat bu karışımın içinde bekletiniz.
    Izgaranızı yüksek sıcaklıkta kızdırınız.
    Kuşbaşı ciğer ve böbrekleri bir ciğer bir böbrek sırasıyla şişlere geçirip, her tarafını 4'er dakika kızartınız. Kızardıktan sonra, içinde yatırdığınız şaraplı karışıma bir kere bulayıp, servis ediniz.

    Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.
     
  3. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Gömlekli Ciğer Izgarası
    Malzemeler


    1 adet koyun karaciğeri
    2 adet ince taraflarından kuzu gömleği
    1 çorba kaşığı kekik
    1 baş soğan
    Tuz ve karabiber

    Tarifi
    1 -İnce zarları özenle soyulmuş 1 adet koyun ciğerini yarım parmak inceliğinde meyilli olarak dilimlere kestikten ya da ciğerciye kestirdikten sonra, ciğerleri yıkamalı, kurulamalı, sonra bunlara; 1 baş soğan suyu, 1 çorba kaşığı kekik, 1 kahve kaçığı karabiber ile tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, hepsini iyice bir kanştırmalı ve iki saat kadar bir tarafa bırakmalıdır.
    2 -İki saat sonra ciğer dilimlerini alarak, bunları ince taraflarından olmak üzere, ancak ciğer dilimlerini sarabilecek küçüklükte parçalara kesilmiş ve ılık suya sokup çıkarmak suretiyle yumuşatılmış küçük kuzu gömleklerine, bütün ciğerleri teker teker olmak üzere sarmalıdır. (Yukarıda anlattığımız gibi hazırlanmış ciğerleri gömleklere sarmadan da ızgarada yapılabilir. Ancak gömleğe sarılmış olarak pişirilen ciğerler olağanüstü nefis olurlar.)
    3 -Sonra, gömleklere sarmış olduğumuz bu ciğerleri, pek harlıca olmayan kömür ateşinin üç dört parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirerek, ciğerlerin bir tarafları iyice pembeleş-tikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle ciğerleri pişirmeli ve tabağa alarak sofraya servis yapmalıdır.



    [​IMG]
    Beyin Haşlaması
    Malzemeler

    6 koyun beyni
    200 gram domates (2 büyük)
    6 bardak et suyu
    400 gram sarı patates (3 büyük)
    100 gram soğan (2 çok küçük)
    200 gram havuç (3 küçük)
    1/2 demet maydanoz
    100 gram iç bezelye
    Tuz

    Tarifi

    1 Bir tencereye; 6 bardak et ya da tavuk suyu, 1 çorba kaşığı tuz, 100 gram iç bezelye, kazınmış, ortalarından ikiye bölünmüş ve yarımşar parmak uzunluğunda parçalara doğranmiş 3 küçükçe havuç ile soyulmuş, dörde bölünmüş 2 çok küçük de soğan koyduktan sonra, tencerenin kapağı kapatılmış olarak ateşe oturtmalı ve kaynamaya bırakmalıdır. (Haşlamaya, konserve bezelye kullanıldığında bezelyeler, en sonra atılmalıdır.)
    2 Kaynayınca, bunlara; soyulmuş, dört yâ da sekize bölünmüş 3 büyük sarı patates, yine soyulmuş ve dörde bölünmüş 2 küçük domates ile, akmakta olan bir musluk altına tutmak suretiyle ince zarları ayıklanmış 6 adet de koyun beyni ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve sebzeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 30 dakika haşlamalı ve tencereyi ateşten alarak, üstüne kıyılmış yarım demet maydanoz ilâve ettikten sonra, haşlamayı kâseye almalı ve yanında dilimlere kesilmiş limon olduğu halde servis yapmalıdır.



    [​IMG]
    Tandır Kuzubaşı
    Malzeme


    1 tandır kuzubaşı (beyinli),
    1 çay kaşığı kekik,
    1 çay kaşığı pul biber,
    tuz

    Yapılışı
    Dışarıdan hazır pişmiş olarak alacağınız tandır baş eğer ayıklanmamış ise ayıklayın. Kemik, kıkırdak ve kalın derileri atın.
    Etleri ısıya dayanıklı bir cam sahana yerleştirin. Üzerlerine kekik, pul biber ve tuz serpin. Masaya getirip bir mum veya ispirto ocağının üstüne yerleştirin.
    Tandır baş çok yağlı olduğundan hemen donar. Hafif ısıtmalı bir düzen ile servis süresini uzatabilirsiniz



    [​IMG]
    Soğanlı Ciğer Tava
    4 kişilik Malzemesi


    1 kg kuşbaşı kuzu ciğeri
    2 iri soğan
    6 çorba kaşığı sıvıyağ
    3-4 diş sarımsak
    1 su bardağı un
    4-5 dal maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Kekik

    Tarifi
    Ciğerleri yıkayıp iyice süzün. Kağıt havlu üzerine unu yayın. Ciğerleri üzerine alıp karıştırarak unlayın.
    Tavada 5 kaşık sıvıyağı kızdırın. Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa ekleyin. Tuz serpip kavurun. Kevgirle yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
    Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın.

    Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Tavadaki yağı süzün. Kalan 1 kaşık sıvıyağı tavaya alıp soğan ve sarımsakları kavurun. Ciğerleri ilave edip baharatları serperek karıştırın.

    Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak 5 dakika pişirin. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.



    [​IMG]
    Dalak Dolması
    MALZEMELER:

    4 adet dalak
    4 orta boy soğan
    2 Yemek kaşığı pirinç
    1 tatlı kasığı karabiber
    1 tatlı kaşığı fıstık
    1 tatlı kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 tatlı kaşığı nane
    3 Yemek kaşığı un
    1 yumurta

    HAZIRLANIŞI:
    Dalaklar kalın tarafından bıçakla yarılır içi kaşıkla boşaltılır. 4 adet soğan piyaz şeklinde doğranır, pirinç ayıklanıp yıkanır. Dereotu ince ince kıyılır. Dalak içleri soğan ve pirincin yarısı dereotu fıstık tuz üzüm baharat karıştırılıp harç hazırlanır. Hazırlanan harç dalaklara doldurulur ve dalaklar iki kat iple dikilir. Harç hazırlanan tencereye kalan pirinç ve soğan atılır yağ ve tuz ilave edilip kaynatılır. Dalak dolmaları kaynamakta olan suda 15 dakika haşlanır çıkarılıp süzülür. Dolmaları haşladığınız su çorba olarak servis yapılır. Dalaklar soğuduktan soma dilim dilim kesilir önce una sonra yumurtaya bulanıp kızartılır.
     
  4. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Paça Haşlaması
    Malzemeler:

    12 Tane keçi veya koyun paçası
    Yarım çorba kaşığı limon
    12 Bardak su
    tuz.
    Yarım çorba kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı
    Paçaların üstlerini kazıyıp çatallarının aralarındaki kıl keçelerini keserek çıkarın. Sonra bunları tütsüleyip bol suyla yıkayın ve bir tencereye koyun. Sonra tencereyi kuvvetli ateşin üzerine oturtun.

    Etler kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçeyle alıp tencerenin kapağını kapatın. Sonra tencereyi çok hafif ateşin üzerine koyarak burada on saat kadar pişirin.

    Paçalar pişince bunları tencereden çıkarın ve parçalamadan içlerindeki kemikleri alın, suyu ile birlikte paçaları kâseye koyarak yanında limonla birlikte servis yapın.



    [​IMG]
    Yürek Kebabı
    Malzemeler:


    5 Kuzu yüreği
    2 Kaşık zeytinyağı
    1 Soğan
    1 Tutam kırmızı biber, karabiber
    1 Kaşık salça
    Tarçın ve toz şeker


    Tarifi:
    Kuzu yüreklerinin sinirlerini temizledikten sonra kuşbaşı doğrayın.

    Tuzladıktan sonra içinde soğan, salça, zeytinyağı, biraz kırmızı biber, karabiber, tarçın, ve pek az toz şeker bulunan karışımda bir gece dinlendirin.

    Ertesi gün şişlere dizerek kızartın.




    [​IMG]
    Yaprak Ciğer Kızartması
    İçindekiler:

    1 paket Banvit Hindi Ciğer (yıkanmış, süzülmüş, yaprak kesilmiş)
    120 gr un
    1 çay kaşığı toz kişniş
    1 çay kaşığı toz kimyon
    1 çay kaşığı kakule tohumu (dövülmüş)
    1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
    1 çay kaşığı muskat
    90 ml zeytinyağı
    1 adet orta boy kırmızı soğan (ince yarım halka doğranmış)
    10 sap maydanoz (ince kıyılmış)
    Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

    Un, tuz, karabiber ve diğer bütün baharatları iyice karıştırın.
    Süzülmüş ciğerlere kağıt havlu ile hafifçe bastırarak fazla sularını alın ve bir tepsiye koyun. Üzerlerine baharatlı un serpip, hafifçe sallayarak her taraflarına bulayın.
    Zeytinyağını iyice kızdırın. Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa atıp, hızlıca karıştırarak kahverengi oluncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün.
    Kırmızı soğan ve maydanozu harmanlayın.
    Ciğerleri, maydanozlu kırmızı soğan ve kızartılmış sarmısaklı ekmek dilimleri ile birlikte sıcak servis yapın.



    [​IMG]

    Fırında Tavuk Ciğeri
    Malzemeler

    1 kg tavuk ciğeri
    1 büyük soğan (rendelenmiş)
    1 diş sarımsak (ezilmiş)
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı pul biber
    Bir fiske tuz
    Bir fiske kekik
    1/2 çay bardağı sıvıyağ

    Yapılışı
    Ciğerleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp bütün malzemeleri iyice karıştırın. İki saat buzdolabında dinlendirin.
    Daha sonra fırının ızgara teline ciğerleri dizip önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana dek pişirin.
    Fırın tepsisi içine koymayın, salınan su ile ciğerler yumuşuyor.
    Telde pişirdiğiniz zaman da mutlaka fırının alt raflarına bir tepsi koyun ki fırının içi rezil olmasın.
     
  5. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Bumbar Fırında

    MALZEMELER
    1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
    2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
    2 İri Soğan (rendelenmiş)
    200 gr (1 su bardağı) Pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
    1/4 Su Bardağı Su
    1/4 Su Bardağı Et Suyu
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber

    Tarif
    Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız. Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice yıkayınız.
    Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da dökerek fırına sürünüz. Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz




    [​IMG]
    Sucuk

    MALZEMELER

    5 kilo dana kıyması, döşle karışık
    20 gr kırmızı toz biber
    10 gr yenibahar
    20 gr karabiber
    80 gr tuzla dövülmüş sarmısak
    100 gr tuz
    5 m koyun barsağı (Mısır Çarşısından temin edilebilir)

    Sucuk tarifi
    Malzeme iyice yoğurulur, birkaç saat serin bir yerde bekletilir. Ilık tuzlu suda 15 dakika bekletilmiş bağırsağa
    sucuk doldurma makinesiyle içinde hava kalmayacak şekilde istenen büyüklükte doldurulur, sicimle bağlanır. Kuruması için rüzgarsız bir yere asılır. İlk 3 gün asılan sucuklar günde 1 kere suya daldırıp, çıkartılır. Damak zevkine göre baharat ve sarmısak miktarı arttırılıp, çoğaltılabilir.



    [​IMG]
    Kuzu Başı Fırında

    MALZEMELER

    2 Kuzu Başı (temizlenip üstten hafifçe kırılmış)
    1 Litre (5 su bardağı) Su
    l Tatlı Kaşığı Tuz
    75 gr (5 çorba kaşığı) Tereyağı (eritilmiş)
    2 Çorba Kaşığı Kekik

    Kuzu Başı Fırında tarifi
    Özellikle sakatat sevenlerin hoşlanacağı fırında kuzu başı, ucuz ve doyurucu bir giriş yemeği olarak servis edilebilir.
    Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız. Büyük bir tencereye su ve tuzu koyup kaynatınız. Kuzu başlarını tencereye ekleyip, arasıra bir delikli kepçeyle üstte toplanan köpükleri alarak, tuzlu suyu tekrar kaynatınız. 45 dakika pişirdikten sonra, başları tencereden alıp bir fırın tepsisine yerleştiriniz.
    Tencereyi ateşten alıp, içindeki sudan 2 1/2 su bardağı ayırarak kalan suyu dökünüz. Tepsideki başların üstüne ayırdığınız 2 1/2 su bardağı suyu ve eritilmiş yağı dökünüz. Tepsiyi fırına sürüp başları, arasıra suyundan üstüne kaşıkla dökerek 20 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Başları çevirip bir 15 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alınız.
    Bir kesme tahtası üstünde satırla her başı iki eşit parçaya bölüp, üstüne kekiği serperek, ısıtılmış bir servis tabağında, yeşil salata yaprakları üstünde servis ediniz



    [​IMG]
    Kuzu Böbreği Alevli

    MALZEMELER

    12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)
    30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
    1 Çorba Kaşığı Hardal
    1 Çorba Kaşığı Un
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap
    1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
    1/4 Su Bardağı Konyak
    125 gr (1/2 su bardağı) Krema
    1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış)

    Kuzu Böbreği Alevli tarifi

    Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz.
    Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız. Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız. Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz. Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz.
    Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz.
    Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya. kadar ısıtınız. Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız. Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız.
    Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz. Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz.



    [​IMG]
    Böbrek Tereyağlı

    MALZEMELER

    12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)
    30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
    2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
    1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
    1 Çay Kaşığı Acı Hardal
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    1 Kahve Kaşığı Şeker

    Böbrek Tereyağlı tarifi

    Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir. Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz.
    Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız. Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız. Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz.
    Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz.
    2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz.
    Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz.




    [​IMG]
    Beyin Tava

    Malzemeler

    2 Dana Beyni
    2 Yumurta
    3 Kaşık un
    Yarım bardak kızartmak için zetinyağı
    1 Soğan
    2 Defne yağı
    Tuz , Karabiber
    1 Avuç maydanoz yaprağı
    1 Limon

    Beyin Tava tarifi

    Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır.
    Sıcak suya konur.Tuz,dörde bölünmüş soğan,defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır.Soğutulur.

    Suyundan çıkarılan beyinler boyuna,6-8 parçaya dilimlenir.Tuz ve karabiber serpilir.
    Dilimler önce una ,sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır.Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

    Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir
     
  6. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Fransız Usulü Ciğer

    MALZEMELER


    600 gram dana ciğeri
    500 gram domates
    2 adet kuru soğan
    2 diş sarmısak
    biraz un
    100 gram margarin
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı sirke
    1/2 çay kaşığı toz şeker
    1/2 demet kıyılmış maydonoz
    2-3 yaprak adaçayı

    Fransız Usulü Ciğer Tarifi

    Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.
    Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun. Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin. Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın. Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın. Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın. Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın. 1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.



    [​IMG]
    Ciğer Pakistan Usulü

    MALZEMELER


    750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
    4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Limonun Suyu
    1/4 Su Bardağı Tereyağ

    Ciğer Pakistan Usulü Tarifi
    Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.
    Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz.
    Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız. Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.




    [​IMG]
    TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI

    Malzemeler
    Yarım kg temizlenmiş kuzu işkembesi
    10 su bardağı su
    5-6 diş sarmısak
    3 adet defne yaprağı
    3 çorba kaşığı tepeleme un
    2 adet yumurta

    İŞKEMBE ÇORBASI
    Temizlenmiş işkembeleri birkaç su yıkayıp, düdüklü tencereye alın.Üzerine 10 su bardağı suyu,sarımsakları, defne yapraklarını ilave edip, işkembeler yumuşayanadek pişirin. Sonra işkembeleri delikli kepçe ile tencereden alıp, fındık iriliğinde parçalar halinde doğrayın, işkembelerin haşlanma suyundan bir kepçe alıp, unu topaksız bulamaç kıvamına getirerek tencereye aktarın. Ardından doğranmış işkembeleri katın.Tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirin. Bir kapta yumurtaları ve sirkeyi 1 tutam tuz ile çırparak iyice karıştırın, içine karıştırarak bir kepçe çorbanın suyundan ilave edip tekrar çırpın. Ağır ağır ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Karıştırmaya ara vermeden çorbayı bir taşım daha kaynatarak ateıten alın. Üzerine kırmızıbiberli tereyağ gezdirerek servis yapın.

    Not: işkembe çorbasını, sirkeyle karıştırılmış dövülmüş sarımsaklı sosla birlikte servis yapabilirsiniz.


    [​IMG]
    Acılı İşkembe
    Malzemeler
    işkembe
    3adet soğan
    5diş sarımsak
    1kaşık biber salçası
    sıvıyağ

    Tarif
    İşkembeyi kareler halinde doğrayın ve haşlayın. Soğan ve sarımsağı yağda kavurun salçasını katın. Haşladığınız işkembeyi de süzüp soğana ilave edin. 1bardak su katın ve pişmeye bırakın. Soğuk olarak servis edilir.

    Acılı İşkembe




     
  7. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    NOHUTLU İŞKEMBE YAHNİSİ

    malzemeler.

    1adet dana işkembesi
    2 kaşık yağ
    3 baş soğan
    çeyrek limon
    yarım kilo nohut
    Yeteri kadar tuz.
    yapılışı:

    Nohut akşamdan bol tuzlu su ile ıslanır, sabahleyin dört beş kez iyice yıkandıktan sonra bol su ile, iki soğanla ateşte iyice pişirilerek süzgece çıkarılır. Bir kap içinde geri kalan kıyılmış soğan yağda kavrulur, beş bardak işkembe suyu, tuz katılır; süzülmüş, pişmiş nohut suya katılır, işkembeler ayrıca parçalara kesilerek nohuda ilâve edilerek orta ateşte bir saat pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


    [​IMG]
    CİĞER SOTESİ
    Malzeme :

    1 tane koyun veya kuzu karaciğeri
    5-6 dal maydanoz
    2 kahve kaşığı un
    2 tane domates (orta büyüklükte)
    1-2 diş sarımsak
    2 tutam kekik
    1 yumurta kadar yağ
    karabiber, tuz,

    Yapılışı :
    Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı soyulur. İki parmak genişliğinde parçalar halinde kesilir. Enlemesine, bıçak sırt kalınlığında, şerit biçiminde doğranarak bir kaba konur. Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup küçük küçük doğranır. Yemekten 15 - 20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur. Suyu çekilinceye kadar kavrulur. Un ve domates ilâve edilir. Karabiber, tuz, kekik ve çentiklenmiş sarmısak içine atılır. Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınır. Yanma patates ve kıyılmış maydanoz konur ve servis yapılır.



    [​IMG]
    Izgara Kuzu Kokoreç
    Malzeme

    Hazır kokoreç,
    1 tatlı kaşığı kekik,
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
    tuz

    Yapılışı
    Alacağınız hazır kokoreçi önce 2 cm kalınlığında halka şeklinde kesin. Sonra herbir halkayı dörde bölün. Yapışmaz bir tavanın içine kokoreçleri koyun. Tahta bir spatula ile karıştırarak 2-3 dakika sote edin. Bir servis tabağına alarak üzerlerine kekik, kırmızı biber ve tuzu ekin



    [​IMG]
    Tavuk ciğeri sote
    Malzemeler


    250 gram tavuk ciğeri
    3 yemek kaşığı zeytinyağı,
    6 sap taze soğan,
    3 diş sarmısak,
    2 orta boy domates,
    3 sivri biber,
    150 gram kültür mantarı,
    yarım çay kaşığı karabiber,
    yarım çay kaşığı kekik,
    yarım çay kaşığı pul biber,
    1/3 demet maydanoz,
    tuz.

    Yapılışı
    Tavuk ciğerlerini 3-4 santim büyüklüğünde doğrayalım. Taze soğanları ayıklayalım ve doğrayalım. Sarmısakları ayıklayıp çentelim. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartalım ve küçük küçük doğrayalım. Sivri biberleri ince halkalar halinde keselim. Kültür mantarını limonlu suda bekletip, küçükleri ikiye, büyükleri dörde bölelim. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ince kıyalım. Zeytinyağını kızdırıp ve tavuk ciğerlerini tavaya atalım. Tavayı ateş üzerinde oynatarak veya ciğerleri tahta kaşıkla zedelemeden çevirerek renkleri değişene kadar birkaç dakika sote edelim. Ayıklanıp doğranmış taze soğan, sarmısak, domates, sivri biber ve mantarı ciğerlere ilave edelim. Tavayı kapatıp altını kısarak 5 dakika kadar hepsini birlikte pişirelim. Ateşten almadan önce tuz, karabiber, pul biberi katalım. Tavanın altını söndürdükten sonra kekiği ve kıyılmış maydanozu serperek servis yapalım.

    Taze soğan yerine piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan kullanabilirsiniz. Herkes acı sevmeyebilir sivr, biber yerine çarliston da kullanabilirsiniz. Pişerken suyu kalmazsa biraz sıcak su ilave edebilirsiniz


    [​IMG]

    Torbada Tavuk Ciğeri


    Malzemeler:

    Bir buçuk çay fincanı zeytinyağı
    2 çay fincanı taze soğan
    1 tabak tavuk ciğeri
    Bir buçuk çay fincanı su
    Bir buçuk çay fincanı pirinç
    1 çay fincanı soğan
    4 çorba kaşığı dolma fıstığı
    6 çorba kaşığı kayısı
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
    1 çay fincanı kıyılmış maydanoz
    1 tatlı kaşığı tarçın
    4 adet yumurta
    2 adet yufka
    8 adet maydanoz sapı
    2 çorba kaşığı yoğurt

    Yapılışı:
    Yarım çay fincanı yağda ince doğranmış taze soğan ve iri doğranmış ciğerleri ağır ateşte 5 dakika pişirin. Üzerine bir buçuk çay fincanı su katıp 5 dakika daha pişirin. Bu arada pirinci iyice yıkayıp suyunu süzün. Kalan yağda ince kıyılmış kuru soğanı, doğranmış yürekleri fıstık ve ufak doğranmış kayısıyı, ağır ateşte yürekler yumuşayana dek kavurun. Üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyin. Ciğerli harcı katıp, baharat ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. 5 dakika ağır ateşte kaynatıp suyunu çektirin. Ilınınca üzerine 3 adet çırpılmış yumurtayı katıp karıştırın. Yufkayı dörde katlayın. 26-28 cm çaplı yufkalar kesin (1 yufkadan 4 adet çıkar). Yufkaların her iki tarafını zeytinyağ ile yağlayın. Kenardan çıkan parça yufkaları daire yufkaların ortasına koyun (alttan patlamasını önlemek için). Yufkaların üzerine harçtan 3'er çorba kaşığı koyun ve torba şeklinde toplayıp, kaynar suya batırılmış maydanoz sapıyla büzerek bağlayın. Yoğurda artan 1 yumurtayı katıp iyice çırpın. Karışımı torbaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20 dakika, torbalar kızarana dek pişirin.

    [​IMG]

    Cevizli Ciğer Kavurma

    Malzemeler.


    *Yarım kg dana ciğeri
    *1 iri adet kuru soğan
    *1 çay bardağı ceviz
    *4 çorba kaşığı sıvı yağ
    *1 tutam tatlı toz biber
    *1 tutam tuz
    Yapılışı.
    Tava iyice kızdırılınca yağ konur. Yağ kızınca da kuşbaşı doğranmış ciğer katılır. Hızlı ateşte ciğerin sulanmasına izin vermeden sürekli karıştırılır. Ciğer renk almaya başlayınca yarım daire şeklinde doğranmış soğan eklenir. Karıştırmaya devam edilir. Soğan şeklini kaybetmeye başlayınca iri dövülmüş ceviz, tuz ve kırmızı toz biber eklenir. Birkaç dakika sonra ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.



    [​IMG]
    Tavuk Ciğer Saç Kavurma

    Malzemelerimiz

    2 paket ciğer
    3 domates, 3biber, iki taze soğan
    1 patlıcan
    tuz,baharat

    Yapılışı:
    ciğerlerimizi yıkayıp kuşbaşı doğruyoruz, yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakıyoruz
    bu arada saça biraz yağ koyup minik minik doğradığımız patlıcan ve biberi koyup biraz karıştırıyoruz, sonra küp doğradımız domatesleri ilave ediyoruz
    kavrulana kadar karıştırıyoruz
    en son tavuk ciğerlerini ilave ediyoruz, tuzunu baharatını katıp
    ciğerleri pişiriyoruz




    [​IMG]
    Çeltik Kebabı
    Malzemeler

    1 kg kuzu ciğer
    500 gr kuyruk yağı
    3 adet domates
    40 adet sivri biber
    Tuz
    Pul - karabiber
    Kekik
    Zeytinyağı

    Nasıl Yapılır ?
    Cigerlerimizi kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.Kuyruk yağlarını da ciğerin biraz küçüğü şeklinde doğradıktan sonra tuz, pul-karabiber, kekik ve zeytin yağını marina ediniz. Domates ve sivri biberlerimizi parmak şeklinde doğrayıp şiş aparatımıza bir ciğer bir domates ve bir kuyruk yağı şeklinde dolduruyoruz ve ızgarada pişirerek servis yapılır..

     

Sayfayı Paylaş