1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sakızlı Muhallebi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yeşüLL tarafından 22 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]



    Malzemeler;
    100gr kadar margarin
    1 litre süt
    6-7 çorba kaşığı toz şeker
    1 su bardağı un
    1 tane damla sakız
    isteğe göre hindistan cevizi ya da tarçın


    Yapılışı;
    Tencerede margarini erittikten sonra unu da ekelyin ve bir süre kavurun.Aman dikkat uzun süre kavurupta kapkara yapmayın!:):) Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin.Muhtemelen topak topak olur içinde moral bozmayın:)Topakları yok edin:DKoyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.O kaynarken bir de sakızınızı ilave edin.Mikserle çırparsanız daha iyi bir sonuç alırsınız.Sonrada kaselere bölüm arzu ve zevkininze göre tarçın ya da hindistan cevizi ile servis yapın...:)


    AFİYET OLSUN



    Tarafımca yapılmış olup bu akşam iftardan sonra ailecek tüketilmiş , sonrasında da bitti mi daha yok mu? sorularına maruz kalmışımdır=) sanırım yenebilcek bir muhallebi:):)
     
  2. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    Malzemeler,


    4 su bardağı süt


    60 gr margarin


    Yarım çay bardağı un


    1 su bardağı toz şeker


    2 parça damla sakızı


    Hazırlanışı,


    Tencerede margarini eritip unu ekleyin.


    Sürekli karıştırarak unun rengi değişene dek kavurun.


    Sütü yavaşça ilave edip koyulaşana kadar karıştırın.


    Toz şekeri ve dövülmüş damla sakızını tencereye ekleyin.


    Kısık ateşte 15 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.


    Tencereyi ocaktan indirip 15-20 dakika mikserle çırpın.


    Muhallebiyi kaselere pay edip meyvelerle süsleyin.


    Afiyet olsun.
    .
     
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    SAKIZLI MUHALLEBİ RESİMLERİ

    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş