Sakızlı Muhallebi

yeşüLL

limitsizsiniz...!
Özel üye
Katılım
21 Tem 2009
Mesajlar
4,979
Beğeniler
53
#1




Malzemeler;
100gr kadar margarin
1 litre süt
6-7 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
1 tane damla sakız
isteğe göre hindistan cevizi ya da tarçın


Yapılışı;
Tencerede margarini erittikten sonra unu da ekelyin ve bir süre kavurun.Aman dikkat uzun süre kavurupta kapkara yapmayın!:):) Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin.Muhtemelen topak topak olur içinde moral bozmayın:)Topakları yok edin:DKoyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.O kaynarken bir de sakızınızı ilave edin.Mikserle çırparsanız daha iyi bir sonuç alırsınız.Sonrada kaselere bölüm arzu ve zevkininze göre tarçın ya da hindistan cevizi ile servis yapın...:)


AFİYET OLSUN


Tarafımca yapılmış olup bu akşam iftardan sonra ailecek tüketilmiş , sonrasında da bitti mi daha yok mu? sorularına maruz kalmışımdır=) sanırım yenebilcek bir muhallebi:):)
 

Paradoks ~

... Elif ...
Katılım
6 Eyl 2011
Mesajlar
5,208
Beğeniler
70
Şehir
Konya
#2
Malzemeler,


4 su bardağı süt


60 gr margarin


Yarım çay bardağı un


1 su bardağı toz şeker


2 parça damla sakızı


Hazırlanışı,


Tencerede margarini eritip unu ekleyin.


Sürekli karıştırarak unun rengi değişene dek kavurun.


Sütü yavaşça ilave edip koyulaşana kadar karıştırın.


Toz şekeri ve dövülmüş damla sakızını tencereye ekleyin.


Kısık ateşte 15 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.


Tencereyi ocaktan indirip 15-20 dakika mikserle çırpın.


Muhallebiyi kaselere pay edip meyvelerle süsleyin.


Afiyet olsun.
.
 

Benzer konular

Top