1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Salamuralar

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 19 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    Salamuralar

    Salamuralar genelde tuz ile yapılan bir saklama tekniğidir.
    Sabah kahvaltılarımızı, kır gezintilerinde dolmalarımıza ve yemeklerimize lezzet veren domatesleri ve salamura yeşil zeytinler, peynirler, ançüezler, sardalye, lâkerdalar ve kırlarda keyif ve iştiha ile yenilen yalancı dolmalar için yapılır salamuralar.

    Bazı Salamura Örnekleri;
    • Yeşil zeytin salamurası
    • Domates
    • Bamya
    • Salamura peynir
    • Ançüves
    • Hamsi
    • Gümüş balığı
    • Sardalya
    • Uskumru
    • Lâkerda
    • Asma yaprağı

    ----

    Rahmetli Anneannem Asma yaprağı salamurası çok yapardı.. Evde hala var yaptığı salamuradan. Kadın hastayken bile çocuklarını düşünürdü:) Türk Kadını olmak böyle bişey :)
     

Sayfayı Paylaş