1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Salata Nasıl Yenmeli ?

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    SALATA NASIL YENMELİ?

    Salatanın servisi ve yenmesi konusunda da hem ev sahiplerinin hem konukların dikkat etmesi gereken noktalar vardır.

    Bunun başında her konuk için sofrada bir salata tabağının bulundurulması gelir. Yemek tabağının sol tarafına konacak küçükçe bir tabak bu işi görür. Masanın ortasındaki büyük tabaktan veya garsonların ellerinde getirerek servis yaptıkları tabaktan salata küçük tabağa ahnır ve oradan yenir. Turşu için de aynı şekilde salata tabağı büyüklüğünde bir tabak kullanılır.

    Bazı kuru yemeklerde salata yemek yenilen tabağın kenarına alınabilir ama aslında bu doğru değildir. Hele sulu yemeklerde salata veya turşu yemek yenilen tabağın kenarına kesinlikle konulmamalıdır. Yemeğin' suyu ile salata veya salatanın suyu ister istemez birbirlerine karışabileceğinden bunu uygulamaktan kaçınmalıdır.

    Salata yenirken bıçak kullanılmaz. Her türlü salata için tek yeme aracı çataldır.
    Bazı kimseler önlerindeki küçük tabakta bulunan salata bittiği zaman büyük servis tabağından bir miktar alıp doğrudan doğruya ağızlarına götürürler. Çok yanlış bir davranıştır. Bir insan salatayı çok sevebilir ve fazla da yiyebilir. Bunda sakınılacak utanılacak bir taraf tabii dozunu kaçırmamak aç gözlüce bir tutuma düşmemek şartiyle yoktur. Bu bakımdan misafir küçük tabağındaki salata bittiği takdirderahatlıkla servis tabağından ikinci kez salata alabilir.
    Salatanın limonlu veya sirkeli olması konusunda misafirin bir tercih yapar duruma düşmemesi de lâzımdır. Davet sahibi bu konuda hangi türü seçmişse onu kabullenmek benimsemek gerekir. Esasen salata aslında normal şartlar altında çok yenen bir şey olmadığı için insan hoşlanmadığı bir salata ile karşı karşıya kalsa bile bir iki çatallık almak suretiyle sevmediğini açığa vurmamak yoluna gidebilir.
     

Sayfayı Paylaş