1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Salçalar , Kahvaltılıklar,Ezmeler

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 27 Ekim 2009 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]


    Biber Salçası


    1. 10 kg. kırmızı biber (salçalık iri biber)
    2. Tuz
    3. Su

    Tarifin Hazırlanışı

    1. Biberleri güzelce yıkayıp, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup, blendırdan geçirin. Bir tencereye oturtup, kısık ateşte biraz suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ilâve edip, soğuyunca cam kavanozlara boşaltın. Küflenmemesi için üzerine 1 parmak kalınlığında zeytinyağı döküp, kapağını kapatın. Soğukta veya buzdolabında muhafaza edin.






    Domates Salçası

    1. 10 kg olgun domates
    2. Tuz

    Tarifin Hazırlanışı

    1. Yıkanan domatesler rendelenir. (Evinizde kıyma makinesi varsa ondan da geçirebilirisiniz.)Kevgirden geçirtilerek, çekirdekleri ve kabukları ayrılır. Geniş bir kaba konur, üzerine kaya tuzu eklenir ve karıştırılır. Bol güneş gören bir yere konur. Salça kıvamına gelinceye kadar günde iki kez tahta kaşıkla karıştırılır. Koyulaşan salça kavanozlara yerleştirilir. Kavanozun en üstüne bir tatlı kaşığı sıvıyağ konur, kavanoz sıkıca kapatılarak saklanır.




    Acılı Domates Ezmesi

    1. olgun kırmızı ve yerli domates
    2. küçük acı biber
    3. sarımsak
    4. sirke
    5. tuz
    6. üstü için biraz zeytinyağ

    Tarifin Hazırlanışı

    1. ölçüyü 3 kilo domates için veriyorum dometeslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin 2 baş sarımsağı sorun 400 gram yeşil biberle rondoda
    2. minik minik kıyın bunlarıda domatesin içine koyup yeterli miktarda tuz ekleyin( çok tuzlu olmasın) 1,5 bardak sirkeyide ekleyip cam şişe yada kavanozlara koyun üstünü kaplayacak kadar zeytinyağ ilave edin 10 gün içinde yemeye hazır hale gelir afiyet olsun




    Kavonozda Peynirli Biberli Kahvaltılık


    Hazırlık

    1. önce ister tatlı ister acı ister kırmızı biberleri ince halka şeklinde doğruyoruz
    2. 200 gr falan bir lor yada peynir kırığı
    3. birde kavanoz
    4. zeytinyağı

    Tarifin Hazırlanışı

    1. kavanozun dibine bir sıra biberleri dizip üstüne bir sırada lor koyup bir-2 kaşık zeytinyağı gezdiriyoruz bu işlemi kavonoz dolana dek yapıyoruz sonra kavanozun kapağını kapatıp 10 gün karanlık bir yerde saklayıp açıyoruz
    2. kırmızı ve yeşil biberleri karıştırıpta yapılabilir



    [​IMG]


    Muhammara

    1. 3 tane kırmızı biber
    2. ceviz
    3. pul biber (varya biber salcası biraz)
    4. susamlı galeta cubuk krarker (yoksa etimek olur etimek kullanılırsa susam lazım)
    5. zeytinyagı bi su bardagı
    6. tuz biraz limon tuzu yada nar ekşisi

    Tarifin Hazırlanışı

    1. biberleri tohumundan temzileyin ve rondadan gecirin sonra derin bi kapa dökün diger taraftan galeteyide gecirin yada etimekleri onuda üstüne dökün sonra cevizi gecirin onuda üstüne dökün ve bunlar bi kasıkla karıstırın üzerine tuzunu zeytinyagını ve ekşisini ekleyin ve karıstırın eger etimek kullnadıysanız suamı bi tavay koyun ve kavurun bunuda üstüne ekledikten sonra bir yemelik olarak buzluga kazelere kayon ve üstünü seramil folyoyla kapatın ve geceden bi kase cıkarun ve buuz cözülsün sabah kahvaltıda afiyetle yiyin böyle rahat 1 hafta yersiniz buzluktan alıp afiyet olsun





    Erik salcası

    1. Aş erik,
    2. ekşi erik,
    3. mardik erikten yapılır

    Hazırlık

    1. dogu özellikle siirt yöresinde kışa hazırlık için yapılır.

    Tarifin Hazırlanışı

    1. Erikler kazanda kaynatılır. Çok kaynatılırsa acısını verir. Kaynadıktan sonra torbalara konularak süzdürülür. Bu şıra tekrar kazanda kaynatılır. Damda kaplara bölünür, gündelik olarak yüzünün tozu alınır. Koyu kıvama geldiğinde kaplara konulur.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 4 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş