1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Şambaba tatlısı nasıl yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 29 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler
    2 tepeleme su bardağı un
    1 çorba kaşığı yaş maya
    1 su bardağı ılık süt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı pudra şekeri
    Bir fiske tuz, 3 yumurta
    Şurubu için 4,5 bardak su
    3.5 su bardağı tozşeker, limon

    Bir kapta bira mayasını, ılık sütün yarısıyla ezin.
    1 kahve fincanı un katıp iyice karıştırın.
    Üstü örtülü olarak iki misli kabarmasını bekleyin.
    Kabaran mayaya artan unu, sütü, eritilmiş yağı, pudra şekerini biraz tuz ve 3 yumurtayı katın.
    Elinizle çırparak hamuru toplayın.
    Üzerini örterek tekrar mayalandırın.
    Düz veya tırnaklı tartölet kalıplarının içlerini yağlayın.
    Kalıpların yarısına çıkacak yükseklikte hamur doldurup tekrar mayalandırın.
    Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
    Şeker, su ve limon suyu ile suluca şurup hazırlayın.
    Tatlıları kalıptan çıkartıp şuruba atın.
    Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte yarım misli genişleyene dek ısıtın.
    Tatlıları şuruptan çıkartın.
    Üzerine koylaştırdığınız şurubu gezdirin.
    Krem şanti ile servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş