1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sandal Köfte

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve rehber85 tarafından 16 Şubat 2007 başlatılmıştır.

  1. rehber85

    rehber85 Aktif

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    408
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    gazi mezunu..
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    87 ÇTL
    Sandal Köfte

    Malemeler:
    * 400 gr yağsız kıyma
    * 1 yumurta sarısı
    * 1 orta boy soğan
    * 4-5 dilim bayat ekmek içi
    * tuz, karabiber, köfte baharatı
    * 1 çorba kaşığı salça

    Mantarlı harç için:

    * 1 orta boy soğan
    * 4 çorba kaşığı sıvı yağ
    * 250 gr mantar
    * 1 adet sivri biber
    * 1 orta boy domates
    * tuz, karabiber
    * 1 su bardağı kaşar rendesi

    Yapılışı:

    1. Kıymayı bir kaba alıp, içine yumurta sarısı, bayat ekmek içi, tuzu, baharatları ve bir adet rendelenmiş soğanı ekleyelim.
    2. Köfte harcını iyice yoğurup yumurta iriliğinde parçalar koparalım.
    3. Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerinkase şekli almasını sağlayalım. Köfteleri hafifceyağlanmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri haifi kızarana kadar pişirelim.
    4. Bu arada tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve biberleri güzelce kavuralım.
    5. İnce uzun dilimlenmiş mantarları katıp, suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
    6. Kabukları soyulup kup seklinde doğranmış domatesleri de ilave edelim.
    7. Tuzunu ve karabiberini ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım.
    8. Köfteleri fırından alıp mantarlı harcı eşit olarak köftelerin boşluklarına dolduralım.
    9. Salçayı 1.5 su bardağı kaynak su ile inceltip fırın kabının kenarlarına boşaltalım.( bu suya cok az tuz ilave edebilirsin)
    10. Harcın üzerine de kasar rendesinden serpelim.
    11. 200 derecede koftelerin üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişirerek ikinci kez fırından alalım ve sosu ile beraber servis yapalım.


    Afiyet Olsun....
     

Sayfayı Paylaş