1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Şarap Soslu Makarna

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve cemree tarafından 24 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. cemree
    Eğlenceli

    cemree =)=) Süper Moderatör

    Katılım:
    16 Şubat 2011
    Mesajlar:
    12.004
    Beğenileri:
    3.730
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.170 ÇTL
    Harika bir makarna ya da et yemeği yaptınız. Ama her zaman için bir damak tadı eksik geliyorsa bir de şaraplı sosla deneyin.
    Malzemeler:
    2 çorba kaşığı yağ, 1,5 çorba kaşığı un,1 soğan, 2 diş sarımsak, 3-4 dal maydanoz, 4 domates, 2 su bardağı et suyu ya da su, ¾ su bardağı kırmızı şarap, 1 çay kaşığı şeker, karabiber, tuz
    Hazırlanışı:
    Rendelenmiş soğan yağ ile birlikte kavrulur. Daha sonra küçük küçük hazırladığımız maydanozlar ve sarımsaklar eklenir. Un ilave edilip kısık ateşte biraz karıştırılır. Rendelenmiş domatesler, et suyu ve özenle seçilmiş kırmızı şarap eklenerek pişirilir. Tel süzgeçten geçirilen sosa son olarak tuz, karabiber ve şeker karıştırılır.
    Not:
    Dikkat edilmesi gereken temel nokta şarap seçimi ve şarabın alkolünün uçurulmasıdır. Şarabın alkolü buharlaştırma yolu ile uçurulur. Eğer alkollü şarabı yemeklerinize kullanırsanız hoş bir tat yerine ekşi ve kötü bir tat elde edersiniz.

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş