1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sarımsak soslu dolma

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 27 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    10-15 adet küçük boy kabak
    200 gram kıyma
    1 adet soğan
    1,5 çay bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı salça
    1 damat maydanoz
    Yarım demet dereotu
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Nane, tuz, karabiber
    Sarımsaklı sosu için:
    6 diş sarımsak
    1 adet limon suyu
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 çay bardağı dolmanın pişme suyu

    Kabakların içlerini dikkatlice oyun ve yıkayıp bir kabın içine ters çevirin. Maydanozu ve dereotunu da ince bir şekilde kıyın. Üzerine salça, kıyma, yıkanmış pirinç, rendelenmiş soğan, baharatlar ve zeytinyağını koyup 1 çay bardağı su ekleyin ve harcı karıştırın. Kabakların içine doldurup tencereye sıralayın ve üzerine 2 su bardağı su koyup orta ateşte 35 dakika pişirin. Dolma pişerken sarımsakları rendeleyip bir kaseye alın. Üzerine nane ve limon suyu ilave edin. Servis yapmadan önce dolmanın suyundan sarımsaklı kabın içine koyun ve tekrar tenceredeki dolmaların üzerine gezdirip servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş