1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sarımsaklı Tavuk Kanadı Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 12 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.254
    Beğenileri:
    5.753
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.885 ÇTL


    Malzemeler:

    1 tatlı kaşığı kişniş
    ½ tatlı kaşığı kimyon tohumu
    ¼ tatlı kaşığı rezene tohumu
    2 ya da 3 diş sarımsak
    Bir tutam tuz
    2 adet limonun suyu
    2 çorba kaşığı doğal zeytinyağı
    12 tavuk kanadı

    Hazırlanışı:


    Kişniş, kimyon tohumları ve rezene tohumlarını küçük bir kızartma tavasına koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tohumları kahverengileşinceye ve güzel bir koku salmaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) hafifçe kavurun.

    Tavayı ateşten alıp, tohumları bir havana aktararak iyice dövün. Sonra sarımsakları ve tuzu ekleyip, yeniden dövdükten sonra, karılıma limon suyunu ve zeytinyağını katıp, havan tokmağıyla karıştırın. Karışımı havandan büyük bir fırın tepsisine boşaltın.

    Her tavuk kanadının küçük uç bölümlerini kalın kemikli bölümlerin altına gelecek biçimde kıvırıp, kanatları fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Ve altüst ederek tümünü tepsideki karşımabulayın. Tepsiyi plastik filmle örtüp, buzdolabına kaldırarak en az 6 saat bekletin. (arada kanatları birkaç kez tepsideki baharatlı karışım içinde çevirin) bekletme süresinin dolmasına yakın, fırınınızı 200 derecede 6 dakika kadar ısıtın. Tepsiyi buzdolabından alıp, plastik filmi çıkararak atın.

    Kanatların her yanını yeniden tepsideki baharatlı karışım içinde döndürdükten sonra tepsiyi fırına sürüp, kanatları 30 dakika pişirin. Sonra kanatları altüst edip, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirmeyi sürdürün. Tepsiyi fırından alıp, kanatları geniş bir tabağa çıkararak hemen servis yapın.


     

Sayfayı Paylaş