1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sarımsaklı yumurta dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    8 yumurta (katı haşlanmış)
    1 diş sarımsak (dövülmüş)
    60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
    4 çorba kaşığı krema
    1 kahve kaşığı tuz
    1/2 kahve kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)

    Yumurtaların tepelerinden birer kapak kesip, kapakları bir kenara bırakınız. Küçük bir tatlı kaşığıyla yumurtanın aklarını bozmamaya dikkat ederek, sarılarını çıkarınız. Yumurta sarılarını küçük bir kaseye koyunuz. İçi boşalmış yumurtaları altlarından küçük bir parça kesip, bir servis tabağında ayakta durmalarını sağlayınız.
    Yumurta sarılarını sarımsak ve tereyağla karıştırıp, çatalla ezerek pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz. Krema, tuz, biber ve soğanı ekleyip, çatalla pürtüksüz olana kadar karıştırınız. Bir tatlı kaşığıyla hazırladığınız karışımı yumurta aklarına doldurup, bir kenara ayırdığınız kapakları hafifçe bastırarak doldurulmuş yumurtaların üstlerine oturtunuz. Servis tabağını buzdolabına kaldırıp, sarımsaklı yumurta dolmalarınızı 30 dakika soğuttuktan sonra, servis ediniz
     

Sayfayı Paylaş