1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Sarıyer böreği Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 15 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    554
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    315 ÇTL
    Sarıyer böreği Tarifi

    [​IMG]

    Sarıyer Böreği
    Malzemeler :
    Baklavalık yufka
    200 gr.kıyma
    5 soğan
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 tutam maydanoz
    Sıvıyağ
    Tuz karabiber
    Üzeri için: 1 yumurta
    Hazırlanışı : İlk olarak iç harcını hazırlayın. Bunun için dolmalık fıstıkları sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine soğanları da ekleyerek kavurun. Soğanların rengi dönünce üzerine kıymayı da ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak ilk sıcaklığı çıkana kadar bir kenarda bekletin. Baklavalık yufkalardan 2şer tane üst üste koyarak toplam 16 adet yufkayı kenarları üst üste gelecek şekilde dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirdikten sonra iç harcı yufkaların üzerine serpin. Rulo yaparak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bütün iç harç bitene kadar bu şekilde böreklerinizi sarın. En son üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet Olsun.
     

Sayfayı Paylaş