1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sarma Beyti Kebap

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Malzemeler:

    400 gr kuzu kıyması
    4-5 diş ezilmiş sarımsak
    ¼ demet ince kıyılmış maydanoz
    Kırmızı pul biber
    Karabiber
    Kırmızı toz biber
    Tuz
    İnce lavaş
    Şiş
    Sos için

    1 su bardağı domates püresi
    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber
    Maydanoz
    Hazırlanışı:

    Kuzu kıymasını, sarımsakları, maydanozu, tuzu ve baharatları derin bir kapta yoğurun.
    Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
    Elinizi ayçiçeği yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın.
    Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler koparın.
    Şişe elinizle şekil vererek dizin.
    Izgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede pişirin.
    Beytileri lavaşa sarın.
    Dilimleyerek servis tabağına alın.
    Servis tabağının ortasına bulgur pilavını ve yoğurdu alın.
    Sos için gerekli malzemeleri sos tenceresine ekleyip 4-5 dakika pişirin.
    Hazırladığınız beytilerin üzerine gezdirip servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş