1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Savoiardi Tarifi, Kedidili Tarifi, Kedidili Bisküvisi Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 1 Kasım 2015 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.254
    Beğenileri:
    5.751
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.883 ÇTL

    Savoiardi Tarifi, Kedidili Tarifi, Kedidili Bisküvisi Tarifi
    Savoiardi Nasıl Yapılır, Kedidili Nasıl Yapılır, Kedidili Bisküvisi Nasıl Yapılır
    Biscotti Savoiardi Nasıl Yapılır Biscotti Savoiardi Tarifi


    [​IMG]

    Malzemeler

    3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış),
    1 çay bardağı pudra şekeri,
    1 çay bardağı un,
    1 tutam tuz,
    Üzeri için 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri.


    Hazırlanışı


    Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyerek kar haline gelene kadar çırpın,
    Yumurta sarılarını 1 çay bardağı pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar çırpın,
    Unu ekleyip homojen bir karışım elde edecek şekilde çırpmaya devam edin,
    Yumurta sarılı karışımı yumurta aklarına ekleyerek bir spatula yardımıyla yavaşça birbirine yedirin,
    Karışımı sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 7-8 cm uzunluğunda, 1-2 cm genişliğinde sıkın,
    1 yemek kaşığı şeker ve pudra şekerini bir kasede karıştırın,
    Bu karışımı bisküvilerin üzerine serpin,
    Hepsine serptikten sonra bir kez daha serpin,
    Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında bisküviler kızarana kadar pişirin,
    Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra yağlı kağıtla birlikte tezgahın üzerine alın,
    Bu şekilde 1-2 saat bekletip kıtırlaşmalarını sağlayın.


     

Sayfayı Paylaş