Savoyerli Pasta

Papatya

Taklitler Aslını Yaşatır.
V.I.P
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
23,007
Beğeniler
6,572
Şehir
Seattle.
#1




MALZEMELERİ:

300 gr. savoyer bisküvi
5.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası
60 gr. margarin
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı loz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un

KROKAN İÇİN:

1 su bardağı fındık
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
40 gr. tereyağı

SÜSLEMEK İÇİN:

2 çorba kaşığı file badem

YAPILIŞI:

(1) Şeker, un, buğday nişastası, kakao ve vanilyayı derin bir tencerede karıştırın. 5 bardak sütü azar azar ekleyip pütürsüz kıvamda çırpın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ekleyip eriyene kadar karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Krema ılınınca yumurtayı ilave edin. Mikserle 2-3 dakika çırpın.
(2) Krokan için; şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırın. Şeker eriyip karamel rengini alana kadar karıştırın ve tereyağını ekleyin. Hızla karıştırıp fındıkları ilave edin. 1-2 kez daha karıştırıp karameli alüminyum folyonun üzerine döküp yayın. İyice soğuyana kadar bekleyin ve merdane ile üzerinden geçirerek ufa layın.
(3) Savoyer bisküvilerin yarısını kalan süte batırıp çıkarın ve bir tepsiye yan yana yerleştirin. Üzerine çikolatalı muhallebinin yarısını döküp spatula ile düzeltin. Krokanın yarısını serpiştirin. 2. kat için savoyer bisküvilerini süte batırıp çıkarın ve kremanın üzerine sıralayın. Kalan muhallebiyi ilave edip spatula ile düzelterek bisküvilerin üzerini kaplayın. Kalan krokam serpiştirip bademlerle süsleyin. Soğuması için buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.
 
Top Bottom