1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Savoyerli Pasta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 24 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    [​IMG]

    MALZEMELERİ:

    300 gr. savoyer bisküvi
    5.5 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    60 gr. margarin
    1 adet yumurta
    3 çorba kaşığı kakao
    1 çay bardağı loz şeker
    1 paket vanilya
    2 çorba kaşığı un

    KROKAN İÇİN:

    1 su bardağı fındık
    1 su bardağı toz şeker
    1 kahve fincanı su
    40 gr. tereyağı

    SÜSLEMEK İÇİN:

    2 çorba kaşığı file badem

    YAPILIŞI:

    (1) Şeker, un, buğday nişastası, kakao ve vanilyayı derin bir tencerede karıştırın. 5 bardak sütü azar azar ekleyip pütürsüz kıvamda çırpın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ekleyip eriyene kadar karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Krema ılınınca yumurtayı ilave edin. Mikserle 2-3 dakika çırpın.
    (2) Krokan için; şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırın. Şeker eriyip karamel rengini alana kadar karıştırın ve tereyağını ekleyin. Hızla karıştırıp fındıkları ilave edin. 1-2 kez daha karıştırıp karameli alüminyum folyonun üzerine döküp yayın. İyice soğuyana kadar bekleyin ve merdane ile üzerinden geçirerek ufa layın.
    (3) Savoyer bisküvilerin yarısını kalan süte batırıp çıkarın ve bir tepsiye yan yana yerleştirin. Üzerine çikolatalı muhallebinin yarısını döküp spatula ile düzeltin. Krokanın yarısını serpiştirin. 2. kat için savoyer bisküvilerini süte batırıp çıkarın ve kremanın üzerine sıralayın. Kalan muhallebiyi ilave edip spatula ile düzelterek bisküvilerin üzerini kaplayın. Kalan krokam serpiştirip bademlerle süsleyin. Soğuması için buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş