1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sebze Kulesi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 19 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    1. Katı için,

    500 gram ıspanak

    1 adet orta boy soğan

    1 yemek kaşığı sıvıyağ

    1 çay kaşığı tuz


    Ara Katları için,

    2 adet haşlanmış patates

    Yarım tatlı kaşığı sızma zeytinyağı


    2. Katı için,

    3 adet haşlanmış patates

    5 yemek kaşığı süzme yoğurt

    1 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu


    Hazırlanışı,

    Ispanakları bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün.

    Orta büyüklükte doğrayın.

    Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

    Orta derinlikte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın.

    İçine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun.

    Ispanakları ilave edip karıştırın.

    Orta dereceli ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.

    Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce tuzunu ilave edip karıştırın.

    2. katını hazırlamak için 3 adet haşlanmış patatesi küp şeklinde doğrayın.

    Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin.

    Kaseye; patates, yoğurt, sarımsak, dereotu ve tuzu alıp iyice karıştırın.

    Ara katları için 2 adet haşlanmış patatesi hilal şeklinde dilimleyin.

    Tavaya sızma zeytinyağını alıp kızdırın.

    Patatesleri tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin.

    Servise hazır hale getirmek için geniş bir su bardağına 2 yemek yoğurtlu patates koyun.

    3-4 adet sıvıyağda sotelenmiş patatesi yoğurtlu karışımın üzerine yerleştirin.

    Ispanaktan 2 yemek kaşığı alıp patateslerin üzerine koyun.

    Şeklinin bozulmaması için kaşıkla iyice üstüne bastırın.

    Servis tabağına ters çevirip üzerlerine sotelenmiş patates dizin.

    Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.


    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş