1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sebze Nedir ?

Konusu 'Bitkiler' forumundadır ve Suskun tarafından 29 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL


    Sebze, bitkilerin pişirilerek yenen kısımlarına verilen isimdir.
    Her ne kadar meyve ve sebze terimleri birbirlerine zıt anlamda kullanılmaktaysa da aslında botanik açıdan meyve kabul edilen birçok bitki kısımları mutfaklarda sebze olarak kullanılır. Örneğin patlıcan, domates, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar.


    Sebze kelimesinin mutfaktaki tanımını kullanacak olursak en çok kullanılan bazı sebzeler şunlardır:

    1. Bakla
    2. Bamya
    3. Bezelye
    4. Biber
    5. Brokoli
    6. Brüksel lahanası
    7. Domates
    8. Enginar
    9. Fasulye
    10. Havuç
    11. Hindiba
    12. Ispanak
    13. Kabak
    14. Karnabahar


    Kerevizler

    1. Kereviz
    2. Lahana
    3. Maydanoz
    4. Marul
    5. Nohut
    6. Patates
    7. Patlıcan
    8. Pırasa
    9. Roka
    10. Salatalık
    11. Sarımsak
    12. Semizotu
    13. Sivri biber
    14. Soğan
    15. Şalgam
    16. Tere
    17. Turp
     

Sayfayı Paylaş