1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sebze Yemenin Adabı

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Sebzeler İngiltere'de çatal bıçakla Fransa'da yalnız çatalla yenir. Memleketimizde her iki şekilde uygulanır.

    Kızartma ve dolmalar gibi kuru olanları çatal ve bıçak kullanarak yiyebildiğimiz gibi bir lokma ekmek parçasını çatala destek yapmak şartıyla yiyebilirsiniz.
    Sulu ve etli sebze yemeklerini çatal bıçakla yemek bıçak yoksa bir lokma ekmek yardımıyla yemek lazımdır. Büyük ziyafetlerde yemeğin suyuna ekmek batırılmaz. Eğer mutlaka batırmak istiyorsanız çatalın ucuna küçük bir parça ekmek batırıp tabağı hiç yerinden oynatmadan batırıp yiyebilirsiniz. Bu hareketi yaparken tabağı sakın yerinden kaldırmayınız.

    Kuşkonmaz yememiz gerektiğinde uç kısımları bıçak ve çatalla yenir sap kısırdan bırakılır. Bazı hallerde de kalın kısımlarından elle tutup yumuşak yerlerini elle yemek mümkündür.

    Enginar yerken bıçak kullanılmaz. Zeytinyağlı enginar yalnızca çatalla yenir. Bazen ufak bir ekmek yardımı ile yenir. Enginar garnitür olarak yapraklan ile haşlanıp salçayla sofraya gelmişse sol eldeki enginann göbeğinden sıkıca tutup sağ elle enginar yapraklannı birer birer koparıp tabağa alman salçaya batırıp yumuşak tarafını emerek yemelidir. Emilen yapraklar düzgün şekilde tabağın içine bırakılmalıdır. Yapraklar bittikten sonra göbek kısmı salçaya batırılıp yenir.
     

Sayfayı Paylaş