1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sebzeleri unutmayın!

Konusu 'Anne - Çocuk Sağlığı' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 23 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    8.835
    Beğenileri:
    1.904
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    1.006 ÇTL

    Bebeğinizi sebzelere alıştırmak için sebze püresi şeklinde mamalar hazırlayabilirsiniz...

    Bebeğinizi sebzelere, aynı meyvelerde yaptığınız gibi, yavaş yavaş alıştırmalısınız. Bebeğiniz 4-5 aylık olduktan ve meyve sularına başladıktan bir hafta kadar sonra, öğle yemeğinde ona 5-6 tatlı kaşığı sebze verebilirsiniz. Sebzeleri başlangıçta koyu çorba şeklinde vermeniz, bebeğinizin alışma sürecini kolaylaştıracaktır. İlk haftadan sonra sebzeleri koyu püre şeklinde hazırlamaya başlayabilirsiniz.

    Karışık Sebze Maması
    Malzemeler: Yarım su bardağı su, yarım orta boy havuç, yarım orta boy patates, bir tatlı kaşığı pirinç

    1. HAFTA: İlk haftada işe sebze çorbasıyla başlıyoruz.
    Tüm malzemeler bir düdüklü tencereye konur ve 15 dakika pişirilir. Sonra hepsi tel süzgeçten veya blender'dan geçirilir. İçine su eklenerek koyu çorba kıvamına getirilir.

    Üçüncü günden itibaren bu karışıma yarım kabak eklenebilir. Ayrıca, sonraki her iki günde bir yeni bir sebze daha eklenerek çorbanın miktar ve kıvamı arttırılabilir. Bebeğinizin doyduğuna emin olana kadar öğünlerini anne sütü veya mama ile destekleyebilirsiniz.

    2. HAFTA: Artık basit sebze püresine geçebiliriz.
    Bu ikinci hafta boyunca sebze karışımımız yukarıdaki gibi hazırlanır. Ancak içine daha az su konarak ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklenerek püre kıvamına gelmesi sağlanır.

    3. HAFTA: Şimdi tam sebze püresi yapabiliriz.
    Yukarıdaki gibi hazırlanan püreye, tepeleme bir çorba kaşığı dolusu 3 kez çekilmiş kıyma katılır.

    4. HAFTA: Sebze püresi haftada 3 gün kırmızı, 4 gün beyaz et ile hazırlanır.

    6. aydan sonra sebze püresine bulgur, mercimek, makarna gibi tahıllar ve nohut, fasulye gibi hububatlar da az miktarda eklenebilir.
     
Benzer Konular
  1. Çirkin Kral
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    587
  2. wien06
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    658
  3. MeRciMeK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    686
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    681
  5. Hazangülü
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    388
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş