1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sebzelerin Faydaları Nelerdir?

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 25 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Pancar: Genellikle çok tercih edilmeyen bir sebzedir. Fakat bu sebze doğal bir şeker kaynağıdır. Eğer pancar tüketirseniz zengin bir betain ve folik asit kaynağı olduğundan dolayı kan basıncınız düşecek, kalbiniz korunacak. Ayrıca bu sebze kansere karşı da koruyucu rol aynamakta. Sadece pancar değil yaprakları da vitamin kaynağıdır. Çiğ olarak salatasını tüketeceğiniz gibi yemeğini de yapabilirsiniz.


    Turp: Salatalarınızda kullanabileceğiniz bu sebze B1 ve C vitamini yönünden zengindir. Kanı temizleyen aynı zamanda da kan yapan bir sebzedir. Solunum yolu enfeksiyonlarında da iyileştirici özelliğe sahip olan siyah turp sağlıklı ve bol vitaminli bir besin kaynağı. Siyah ya da kırmızı turbu mide rahatsızlığınız varsa fazla tüketmemelisiniz. Salatalarınıza az miktarda rendelemeniz vitaminlerinden faydalanmanız için yardımcı olacaktır. Salata dışında yemeklerinizin yanına dilimleyerek ve üzerine limon sıkarak da tüketebilirsiniz.


    Tarçın: Hoş kokulu ve lezzetli bir baharat. Osmanlı döneminden bu yana kullanılan ve bilinen en eski baharatlardandır. Önemli bir antioksidan kaynağıdır. Ağaç kabuğundan elde edilen bu baharatı tatlılarınızda, keklerinizde kullanacağınız gibi çaylarınıza da ekleyebilirsiniz. Hem hoş bir aroma katacak hem de kan şekerinizi dengeleyecektir. Bunun dışında anne sütünü arttırdığı, kolestrolü düşürdüğü de bilinen faydalarından sadece bazıları.


    Bal Kabağı:İçerisinde potasyum, fosfor, demir, magnezyum bulunan bol lifli bu meyve genellikle mutfaklarımıza sadece kabak tatlısı olarak girmekte. Bal kabağını kek tariflerinde ve hamur işlerinde kullanabileceğiniz gibi yemeklerini de yapabilirsiniz. Ayrıca bu meyve hem kandaki yağ oranını düşürür hem de kemik gelişimine büyük ölçüde katkı sağlar. Ayrıca çekirdeklerini de kavurup tüketebilirsiniz.

    Enginar: A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin bir sebzedir. İçerisinde protein ve karbonhidrat da barındırdığından diyetlerinizde önerilen sebzelerin başında gelir. Enginar karaciğeriniz için mükemmel bir koruyucudur. Karaciğerin dışında safra kesesi, böbrek ve bağırsaklarınızın da çalışmasında yardımcı olabilecek sofranızdan eksik etmemeniz gereken son derece sağlıklı ve zengin bir sebzedir. Tüm bu faydalarının yanı sıra kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarının da kolaylıkla tüketebileceği bir sebzedir.
     

Sayfayı Paylaş