Sebzelerin yenen kısımlarına göre sınıflandırılması

Suskun

V.I.P
V.I.P
Katılım
16 Mrt 2009
Mesajlar
23,140
Beğeniler
322
Şehir
Türkiye
#1
Sebzelerin yenen kısımlarına göre sınıflama

1. Kökleri yenen sebzeler

Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam

2. Yaprakları yenen sebzeler

Yaprak, kıvırcık ve baş salata, marul, ıspanak, pazı, semiz otu, ebegümeci, dere otu, nane, maydanoz, yaprak ve baş lahanalar, pırasa

3. Meyveleri yenen sebzeler
Domates, patlıcan, biber, hıyar, kavun, karpuz, sakız ve bal kabakları, taze fasulye, bakla ve bezelye, çilek

4. Soğanları yenen sebzeler
Soğan ve sarımsak

5. Yumruları, rizomları ve sürgünleri yenen sebzeler

Yer elması, tatlı patates, patates, kuşkonmaz


Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli :

1. Kökleri yenen sebzeler

Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam

2. Yumruları yenen sebzeler

Patates, yer elması, tatlı patates

3. Soğanları yenen sebzeler

Soğan, sarımsak

4. Soğan ve yaprak gövdesi yenen sebzeler
Taze soğan ve sarımsak, pırasa

5. Sürgünleri yenen sebzeler

Kuşkonmaz

6. Yapraklan yenen sebzeler
Yaprak lahana, baş lahana, salata ve marul, ıspanak, pazı, ebegümeci

7. Yaprak sapları yenen sebzeler
Ravent, sap kerevizi

8. Çiçek ve çiçek organları yenen sebzeler

Karnabahar, hıyar ve kabak çiçekleri

9. Çiçek tablası ve meyvesi yenen sebzeler

Enginar, bamya

10. Taze meyvesi yenen sebzeler
Taze bakla, fasulye, bezelye, hıyar, yazlık kabaklar, biber, patlıcan, tatlı mısır

11. Olgun meyvesi yenen sebzeler

Domates, kavun, karpuz, kışlık kabaklar, çilek

12. Tohumlan yenen sebzeler
îç bakla, fasulye, bezelye, mısır

13. Kokulu otlar
Maydanoz, nane, dere otu, tere, roka



Dikkat edilecek olursa çok geliştirilmiş sistemi ele almak ve uygulamak fazla ayrıntı meydana getirdiği için konuyu dağıtabilmektedir. Bu bakımdan biz burada konuyu incelerken

1. Kökleri yenen sebzeler

2. Yumruları yenen sebzeler

3. Soğanları yenen sebzeler

4. Yaprakları yenen sebzeler

5. Çiçek ve çiçek tablası yenen sebzeler

6. Meyveleri yenen sebzeler

şeklinde gruplara ayıracağız.
 
Top