1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sebzelerin yenen kısımlarına göre sınıflandırılması

Konusu 'Bitkiler' forumundadır ve Suskun tarafından 22 Ekim 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Sebzelerin yenen kısımlarına göre sınıflama

    1. Kökleri yenen sebzeler

    Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam

    2. Yaprakları yenen sebzeler

    Yaprak, kıvırcık ve baş salata, marul, ıspanak, pazı, semiz otu, ebegümeci, dere otu, nane, maydanoz, yaprak ve baş lahanalar, pırasa

    3. Meyveleri yenen sebzeler
    Domates, patlıcan, biber, hıyar, kavun, karpuz, sakız ve bal kabakları, taze fasulye, bakla ve bezelye, çilek

    4. Soğanları yenen sebzeler
    Soğan ve sarımsak

    5. Yumruları, rizomları ve sürgünleri yenen sebzeler

    Yer elması, tatlı patates, patates, kuşkonmaz


    Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli :

    1. Kökleri yenen sebzeler

    Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam

    2. Yumruları yenen sebzeler

    Patates, yer elması, tatlı patates

    3. Soğanları yenen sebzeler

    Soğan, sarımsak

    4. Soğan ve yaprak gövdesi yenen sebzeler
    Taze soğan ve sarımsak, pırasa

    5. Sürgünleri yenen sebzeler

    Kuşkonmaz

    6. Yapraklan yenen sebzeler
    Yaprak lahana, baş lahana, salata ve marul, ıspanak, pazı, ebegümeci

    7. Yaprak sapları yenen sebzeler
    Ravent, sap kerevizi

    8. Çiçek ve çiçek organları yenen sebzeler

    Karnabahar, hıyar ve kabak çiçekleri

    9. Çiçek tablası ve meyvesi yenen sebzeler

    Enginar, bamya

    10. Taze meyvesi yenen sebzeler
    Taze bakla, fasulye, bezelye, hıyar, yazlık kabaklar, biber, patlıcan, tatlı mısır

    11. Olgun meyvesi yenen sebzeler

    Domates, kavun, karpuz, kışlık kabaklar, çilek

    12. Tohumlan yenen sebzeler
    îç bakla, fasulye, bezelye, mısır

    13. Kokulu otlar
    Maydanoz, nane, dere otu, tere, roka



    Dikkat edilecek olursa çok geliştirilmiş sistemi ele almak ve uygulamak fazla ayrıntı meydana getirdiği için konuyu dağıtabilmektedir. Bu bakımdan biz burada konuyu incelerken

    1. Kökleri yenen sebzeler

    2. Yumruları yenen sebzeler

    3. Soğanları yenen sebzeler

    4. Yaprakları yenen sebzeler

    5. Çiçek ve çiçek tablası yenen sebzeler

    6. Meyveleri yenen sebzeler

    şeklinde gruplara ayıracağız.
     

Sayfayı Paylaş