1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

SEBZELİ BALIK

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Beyfendi tarafından 12 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    511
    Beğenileri:
    387
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    980 ÇTL
    Sebzeli Balık
    Malzemeler:
    - 2 adet palamut,
    - 1 adet kabak,
    - 3 adet domates,
    - 2 adet soğan,
    - 1 adet havuç,
    - 1 adet patates,
    - 2 adet çarliston biber,
    - ½ demet maydanoz,
    - 1 adet kırmızı biber,
    - ½ demet yeşil soğan,
    - 2 adet limon,
    - 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
    - 2 yemek kaşığı un,
    - 1 yemek kaşığı tuzot.


    Yapılışı:
    Palamut dilimlerini tuzotlayıp fırın kabına yerleştirin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp piyazlık doğranmış soğanları kavurun. İnce kıyılmış biberleri ilave edin. Kabak, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayıp harca katıp biraz kavurun. Bu harcı balıkların üzerine serpin. Diğer yanda unu, 1 çay bardağı su ile ezin. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanları karıştırıp üzerine gezdirin. Dilimlenmiş limon ve kırmızı biberleri dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

    Afiyet olsun. :)
     
    KıRMıZı ve BeReNN bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş