1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sebzeli et sarma

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    600 gram kemiksiz kuzu eti
    1 adet soğan
    100 gram brokoli
    2 adet taze soğan
    Yarım demet maydanoz
    1 çay bardağı kıyılmış ceviz
    3 çorba kaşığı galeta unu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet kereviz
    4 diş sarımsak
    Tuz, karabiber, kekik, kimyon

    Kemiksiz ve ince bir şekilde dövülmüş etin her tarafını tuz, karabiber ve diğer baharatlarla iyice ovun. Üzerine bir miktar zeytinyağı koyup 10 dakika dinlendirin. Bu arada rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyılmış maydanozu, cevizi, brokoliyi, taze soğanı koyun, 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. İçine galeta unu ya da kurumuş ekmekleri ufalayarak ilave edin. Bu harcın içine son olarak rendelenmiş sarımsak ve kerevizi ekleyip karıştırın. Dinlenmiş olan etin üzerine güzelce yayın ve rulo şeklinde sarın. Gerekirse pamuk bir iplikle bağlayın. Kürdan yardımıyla da tutturabilirsiniz. Bu rulo eti fırın tepsisine koyup 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirin. Et pişince de dilimleyerek servis tabağına alın.
     

Sayfayı Paylaş