1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Sebzeli Köfte Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.047
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    131 ÇTL
    Malzemeleri:

    [one_half last="no"]

    500 gr. köftelik kıyma

    1 baş soğan

    2-3 adet orta boy patates

    20 gr bezelye

    1 yemek kaşığı yağ

    100 gr kaşar peyniri

    Yeteri kadar tuz, karabiber

    2 dilim bayat ekmek

    2 adet yumurta

    2 adet havuç

    Hazırlanışı:

    Köftelik kıymanın içine ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 tane yumurta, tuz ve karabiber koyup iyice yoğurun.

    Hazırlanan köftelik hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın.

    Ortalarını çukurlaştırıp çanak şekli vererek tepsiye dizin.

    Orta hararetli fırında 5-10 dakika hafif pişirin.

    Diğer tarafta havuç ve patatesi soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın, yumuşayıncaya kadar pişirin.

    Bezelye, havuç ve patatesi bir kaşık yağla sote yapın.

    Tuz ve karabiber ilave ederek çanak şekli verdiğiniz köftelerin içine doldurun.

    Üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak tekrar fırında iyice pişirerek servise sunun.
     

Sayfayı Paylaş