1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Seferihisar mantısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 24 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    1 kg un
    tuz
    1 yemek kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    ılık su

    veya

    4 hazır yufka

    içi:
    1/2 kg nohut
    250 gr kıyma (kavrulmuş)
    1 büyük kuru soğan (isteğe bağlı,genellikle konmuyor)
    tuz,karabiber

    2 çay bardağı sıvı yağ
    1 kase ayran

    üzerine :
    sarmısaklı yoğurt
    tereyağında kızdırlmış kırmızı biber,nane

    Hamur yoğrulup 4 bezeye ayrılır,her beze hazır yufka kalınlığında ve büyüklüğünde yuvarlak olarak açılır.(ya da 4 hazır yufka tercih edilir) Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür.Nohutlar haşlanıp kabukları soyulup rondodan geçirilir.Rondodan geçirilimiş kuru soğan,tuz, karabiber ve kavrulmuş kıyma ile karıştırılır.Yufkalara fırçayla önce ayran sonra sıvı yağ sürülür.Kenarları biraz içeri kıvrılıp nohutlu iç konur,rulo yapılır.Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.190 derecede pişirilir.(veya kızgın sıvı yağda kızartılabilir) Fırından çıkınca et suyunda haşlanır.Üzerine sarmısaklı yoğurt,kızdırılmış tereyağı konup kırmızı biber ve naneyle servis yapılır.
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    bu akşama yaptım,tv den aldım tarifini güzel oluyor,daha önce izmir de tatmıştım ama evde ilk defa yaptım.
     

Sayfayı Paylaş