1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Şeftalili Tart Tarifi Resimli

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 15 Eylül 2011 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    Resimli Şeftalili Tart Tarifi
    Şeftalili Tart Nasıl Yapılır?
    Şeftalili Tart Tarifi


    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    Malzemeler
    Tart Hamuru için:
    1,5 su bardağı un
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    1/4 çay kaşığı tuz
    125 gram tereyağı
    1 yumurta sarısı

    Vanilyalı Krema için:

    2 su bardağı süt
    6 yumurta sarısı
    1/2 su bardağı şeker
    1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş
    1,5 çay kaşığı vanilya özütü
    3 1/2 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında

    Tartın Tepesi için:
    3 adet şeftali
    1 su bardağı kaynamış su
    1/3 su bardağı badem, irice kıyılmış
    3 çorba kaşığı akçaağaç şurubu (ya da bal)

    Yapılışı
    Tart hamurunu hazırlamak için, fırını önceden 190C’de ısıtın.
    Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın.
    Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın.
    Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın.
    Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin.
    Üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
    Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
    Tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz.
    23 santimlik bir tart kalıbını tereyağlayıp bu hamuru ortasına koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın.
    Aluminyum bir folyoyu ya da parşömen kağıdı tart hamurunun üzerine serip nohutları tepesine yerleştirin ve fırına verin.
    Bu şekilde 25 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin.
    Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
    Vanilyalı kremayı hazırlamak için, ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
    Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın.
    Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır).
    Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin.
    Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin.
    Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın.
    Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın.
    5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın.
    Ardından tereyağ parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin.
    Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz.
    Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun.
    Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.Şeftalilerin altına iki tane çizik atıp ufak boy bir tencereye koyun.
    Üzerine bir su bardağı kaynamış su ilave edip 5-10 dakika üzeri kapalı olarak orta ateşte pişmeye bırakın.
    Hemen ardından içi soğuk su ve buz dolu bir kaba aktarın (pişmelerini durdurmak için).
    Kabuklarını elinizle soyun, çekirdeğini çıkartın ve dilimlere ayırın.
    Tart hamurunuzun üzerine kremayı yayın.
    Şeftali dilimlerini üst üste gelecek şekilde dizin.
    Bademleri serpin üzerine de akçaağaç şurubu yada bal gezdirin.
     
  2. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Fena çekti cnm vallaha görüntü süper ;;)
     
  3. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    Gelirsen birgün bana yaparım sana :D
     
  4. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Olur ben yapamam ama sen yapcan sonra kıvırma:D
     
  5. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    :D ıı gece kendimizi hastanede ağır vaka olurak buluruz söylüyeyim :D
     
  6. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    ozaman ben hazır alrım daha garanti=kop
     
  7. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    arası fifti fifti olursa bende yerim :D
     

Sayfayı Paylaş