1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Şeker Hamuru - Pasta Süsleme

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 20 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    Gerekli olan malzemeler :

    3 yemek kaşığı jelatin,
    125 gr. glikoz,
    60 ml. su,
    1 tatlı kaşığı aroma (portakal,vanilya,limon,badem vs.)
    1 tatlı kaşığı gum arabic,
    3 tatlı kaşığı su,
    900-1000 gr. ince çekilmiş pudra şekeri,

    Yapılışı :

    Jelatini suya katıp benmari usulu(kaynayan su dolu tencerenin üzerine ikinci bir kap koyarak) kaynamadan ısıtarak eritiyoruz, jelatinin tamamen erimesi gerikiyor (ısı çok önemli kaynama noktasının hemen altında bir ısıda) glikozu, aromayı ve üç tatlı kaşığı su içinde erittiğimiz gum arabic'i ilave ediyoruz. Daha sonra pudra şekerini azar azar ilave ederek karıştırıp, yoğurmaya başlıyoruz. Purda şekerini hamurun kızamına göre ayarlamak gerekiyor. İstenilen renkte gıda boyası ile renklendirme yapıyoruz.

    Şeker hamurunun güzel olması için pudra şekerinin çok çok ince çekilmiş olması gerekiyor. Marketlerde satılan pudra şekerlerini mutlaka robotta bir kaç kere çekerek kullanmak gerekir. Şeker hamurunun elastikiyetini sağlayan jelatin olduğu için son kullanma tarihine çok dikkat edin. Şeker hamurunun içine kitre, tylose-c veya cmc katarak modelleme hamuru olarak kullanabilirsiniz. Bunun için 2-3 adet ak kitreyi bir miktar sıcağa yakın suyun içine koyduktan sonra bekletip, yumuşattıktan sonra süzgeçten geçirerek şeker hamuruna katın.Tylose-c ve CMC' yi direkt hamura katıp yoğurarak kullanabilirsiniz. Şeker hamurunu bir kaç kat streçe sardıktan sonra buzdolabı poşetine koyup, hava almıyacak şekilde saklamak gerekir. Bir gün beklettikten sonra kullanmak daha iyi sonuç verecektir. Hazır şeker hamurlarının üzerinde bir yıl kullanım ömrü olduğu yazmaktadır



    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    ŞIK PASTALAR İÇİN ŞEKER HAMURU TARİFİ
    Şeker hamuruyla her türlü kek ve pastayı süsleyebilirsiniz. Pastalarınızın lezzetini arttırmak içn krema, çikolata ve muhallebilerle çeşitli dolgu malzemeleri hazırlayabilirsiniz.
    Gerekli Malzemeler
    1 adet yumurtanın beyazı
    2 yemek kaşığı glikoz
    450 gr. pudra şekeri

    Yumurta beyazını ve glikozu mutfak robotunda karıştırın. Daha sonra pudra şekerini yavaş yavaş yedirerek ekleyin. Hamurunuz hazır!
    Daha sonra istediğiniz renkteki gıda boyası ile hamurunuz renklendirebilirsiniz. Şeker hamurunu hemen kullanabilir ya da üstünü çok iyi örterek iki hafta süreyle saklayabilirsiniz.
    Hamuru merdaneyle açıp pastanızın üstünü kaplayabilir ya da çeşitil figürler yaratabilirsiniz.

    Not: Şeker hamurunu merdaneyle açacağınız zaman, tezgaha yapışmaması için pudra şekeri kullanınız
    .

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş