1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Şekerli Ayva Dolması (6 Kişilik)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    279 ÇTL
    MALZEMELER
    Kıyma 1 1/2 su bardağı - 250 gr
    Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
    Ayva 6 orta boy - 1400 gr
    Şeker 3/4 su bardağı - 135 gr
    Tarçın 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
    Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
    Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
    Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
    Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr


    HAZIRLANIŞI
    Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.
    Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmamaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştır.
    Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.
    Notlar İç Anadolu Bölgesi yemeklerindendir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
    Enerji 349 cal
    Sodyum 233 mg Protein 8.3 g
    A Vitamini 107 iu Yağ 10.5 g
    Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 58.5 g
    Riboflavin 0.12 mg Kalsiyum 28 mg
    Niasin 2.53 mg Demir 1.92 mg
    C Vitamini 14 mg Fosfor 102 mg
    Çinko 1 mg
    Kolesterol 29 mg
     

Sayfayı Paylaş