1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Şekerpare Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve misafir tarafından 7 Ekim 2006 başlatılmıştır.

  1. misafir

    misafir Ziyaretçi

    Malzemeler:

    2.5 Su bardağı un
    2 yumurta
    yarım paket margarin ( eritilmiş)
    1 çorba kaşığı pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    yarım paket vanilya
    1 paket kabartmatozu
    1 tutam tuz
    20 adet yarım ceviz içi( fındık, bağdem)
    Şerbeti:

    2 Su bardağı su
    2 Su bardağı şeker
    yarım paket vanilya
    Yapılışı;
    1. Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım paket vanilyayı içine katın, karıştırın.
    2. Hamurun tüm malzemelerini karıştırın. Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
    3. hamuru 10 dakika dinlendirin.
    4. 20 adet ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve aralıklı olarak tepsiye dizin.
    5. Üzerlerine cevizleri hafif bastırarak yapıştırın.
    6. önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
    7. Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
    8. 5 dakika sonra şerbetini dökün. Üzerini bir tepsi ile kapatın.
    9. 1 saat kadar sonra tatlımız servise hazırdır
     
  2. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.180
    Beğenileri:
    4.771
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    368 ÇTL
    Malzemeler

    1 adet yumurta
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 kahve fincanı şeker
    1 çay kaşığı karbonat
    1/2 paket margarin
    1 çay bardağı zeytinyağı
    yeteri kadar un

    şurup malzemesi :

    3 su bardağı şeker
    2 su bardağı su



    Yapılışı

    Margarini eritin, yumurtayı şekerle kanştırıp yağları ilave edin. Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp , elinizin içinde yassıltın, içine dövülmüş ceviz koyup kapatn. Tepsiye dizip 170 derece ısılı fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün. Soğuk olarak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş