1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Semizotu'nun Faydaları

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 12 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    İçerisinde bulunan yüksek miktardaki Omega-3 yağ asidi nedeniyle Semizotu en sağlıklı besin olarak kabul ediliyor.

    Semizotu'nun faydaları! İçerisinde bulunan yüksek miktarda Omega-3 yağ asidi onu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir bir şekilde ön plana çıkarıyor.

    Semizotundaki asıl büyük faydanın enerji değeri olduğunu söyleyen diyetisyen Nil Şahin Gürman "Neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen; Omega-3 yağ asidi açısından son derece zengindir. Bu kadar düşük enerji içermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı bir durum" dedi.

    Araştırmalara göre Omega-3 yağ asidi ayrıca çocuklarda beyin gelişimi ve dikkat ve konsantrasyonda etkilidir diyen diyetisyen Gürman sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Semizotu Omega- 3 yağ asidi ile birlikte aynı zamanda diyet lifi vitaminler ve mineraller yönünden de oldukça zengindir.

    Mükemmel bir A vitamini kaynağı olan semizotu yeşil yapraklı sebzeler arasında en değerli olanıdır. A vitamini bilinen güçlü doğal bir antioksidandır ve görme için gereklidir. A vitaminini önemli işlevleri arasında; sağlıklı mukus zarının ve cilt bakımı için de gereklidir. Semizotu C vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Bazı kompleksler riboflavin ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir.

    Semizotunun mevsimi olan bu günlerde her gün her öğünde semizotu tüketmeye özen göstermeliyiz. Salatasını yapıp söğüş olarak tüketip yoğurtla karıştırıp çiğ olarak tüketebiliriz. Ayrıca zeytinyağlı veya kıymalı semizotu olarak da tüketebiliriz."
     

Sayfayı Paylaş