1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Senkaku Köstebeği

Konusu 'Hayvanlar' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 28 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Senkaku Köstebeği

    Senkaku köstebeği (Mogera uchidai), köstebekgiller (Talpidae) familyasından bir böcekçil memeli hayvan türü.

    Ryukyu köstebeği olarak da adlandırılır. Şimdilik Japonya'nın kontrolünde olan fakat Çin Halk Cumhuriyeti ile Tayvan'ın hak iddia ettiği tartışmalı Senkaku adalarında endemiktir.

    Tanıma ve Tanımlama

    Cinsinin dokuz türünden biri olup yalnızca tip yeri (Ryukyu Adalarının Senkaku adaları grubundan Uotsuri-Jima'nın batı kıyıları) ile bilinmektedir. 2 Haziran 1979 tarihinde Satoshi Shiraishi ile Shusei Arai tarafından yakalanmış tek bir örneğinin 1991 yılında yapılan bir çalışmayla ayrı tür olduğu kanıtlanmıştır.

    On yıl öncesine kadar monotipik Nesoscaptor cinsi içinde sınıflandırılırken, günümüzde Mogera içinde ele alınmaktadır.[1] Mogera insularis türüne daha yakındır.

    Baş-beden uzunluğu 130 mm, kuyruk uzunluğu ise 12 mm dir. Kürk rengi koyu grimsi-kahve rengi olup alt kısımları daha soluk renklidir. Kuyruğu göreceli olarak kısadır. Burun delikler dışa doğru yönelmektedir.

    Biyoloji, Ekoloji ve Habitat

    Çimenlik alandan toplanmış tek bir bireyden tanımlandığı için biyoloji ve ekolojisi hakkında bilgi yoktur.

    Soy Tehlikesi

    Japonya'nın Kırmızı Liste'sine giren türün habitatı, 1978 yılında adalara kasten bırakılan bir çift keçinin (Capra aegagrus) günümüzde 300 sayıya ulaşması sonucu onların tehdidi altındadır. Adaların statüsünün tartışmalı olması yapılacak olan araştırmaları da engellemektedir.
     

Sayfayı Paylaş