1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Serinlemek için 4 süper kokteyl

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 26 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Kahveli frozen

    [​IMG]

    Malzemeler:

    5 cl espresso, 20 cl süt, 4 tatlı kaşığı esmer şeker, 2 çorba kaşığı şekerli granül kahve, 4 çilek, 2 top çikolatalı dondurma, 10-15 parça buz.

    Süslemek için:

    2 çorba kaşığı krema, 1-2 çilek.

    Hazırlanışı:

    Çilekleri temizleyip robota alın. Sırasıyla espresso, süt, esmer şeker, kahve, çikolatalı dondurma ve 10-15 parça buz ilave edip ezin. Karışımı kokteyl bardaklarına paylaştırın. Krema ve çilek ile süsleyip hemen servis yapın.


    Karpuz frozen

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 dilim karpuz, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 kase buz parçaları.

    Hazırlanışı:

    Karpuz dilimindeki çekirdekleri temizleyin. Küp şekline kesip mutfak robotuna alın. Şeker ve buz parçalarını ilave edip 1-2 dakika çırpın. Hemen servis yapın.


    Kavunlu daiquri

    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 dilim kavun, 10 cl Bacardi, 4 cl limon suyu, 10-15 parça buz.

    Süslemek için: Kavun dilimleri

    Hazırlanışı:

    Kavun, bacardi ve limon suyu ve 10-15 parça buzu robotta ezin. Karışımı kokteyl bardaklarına paylaştırın. Kavun dilimleriyle süsleyip hemen servis yapın.


    Kiraz likörü

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 kg kiraz, 400 gr toz şeker, 1.5 su bardağı saf alkol, 6-7 tane karanfil, 4 çubuk tarçın.

    Hazırlanışı:

    Kirazların saplarını temizleyin. Cam bir kavanozun dibine kirazların dörtte birini yerleştirin. Üzerine toz şekerinde dörtte birini ilave edin. Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrar edin. Kavanozun kapağını kapatıp serin bir ortamda 2 gün bekletin. Şekerin eriyip erimediğini kontrol ettikten sonra 1.5 su bardağı saf alkol ve 1 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyu ilave edin. Karanfil ve tarçın çubuklarını ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

     

Sayfayı Paylaş