Servis Yapmak

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#1
Ev sahibi bir hanım konuklarını ağırlarken her zaman dinç rahat ve zarif olmalıdır. Bunun için gereksiz koşuşturmaları önleyici ve düzeni sağlayıcı bir takım önlemler almak gerekebilir.

Servis düzenini sağlamada ilk akla gelecek araç ev sahibi hanımın yakınında bulunan ve üzerine tabakların çatal-bıçak takımlarınınbardakların yerleştirilebileceği ve sofradan alınan kirlilerin konulabileceği bir servis masasıdır.

Yemek masasında konuklar önceden belirlenen yerlere yerleştikten sonra servise başlanmalıdır. Kural olarak bu işe hanımlardan başlamakdaha sonra erkeklerin servisini yapmak gerekir.

Öte yandan yemek salonunda bulunan büfeyi yalnızca muhafaza dolabı ve dekoratif bir eşya olarak düşünmemeli mümkün olduğu kadar ondan yararlanmalısınız. Büfenin üzerine tatlı meyve yeneceği zamana kadar buz dolabında kalması gerekmeyen yiyecekler ve bunların servis tabaklarıyla çatal-bıçak takımları buz kovası vs. konabilir.

Yemek sırasında bardakların boşaldığı görülünce hemen doldurulmalıdır.
Salata servisi ana yemekten önce yapılmalı sos ise yemek servisinden hemen sonra sunulup asla geciktirilmemelidir.
 

Benzer konular

Top