1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sevgililer Günü’ne Özel Kalp Çikolata Tarifi !

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 8 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    [​IMG]

    Şubat ayının en önemli olayı şüphesiz ki sevgililer günü. Hazırlanan sürprizler, romantik yemek planları ve hediyeler, çiftlerin vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor.

    Hazır bir hediye almak yerine sevdiği kişiyi, kendi yaptığı lezzetli çikolatalar ile şımartmak isteyenler için ise DoubleTree by Hilton İstanbul-Avcılar’ın Executive Chef’i Hasan Fehmi Peker, mutluluğun iki sembolü çilek ve çikolatayı bir araya getirerek kolayca hazırlanabilen trüf tarifi veriyor.

    Damakta İz Bırakacak Bir Lezzet…

    “Bazen sevgiyi anlatmaya kelimeler ya da eşyalar yetmez. O kişiye kendi elinizle hazırlayacağınız unutulmaz bir lezzet çoğu şeyden daha unutulmaz ve anlam yüklü hale gelebilir” diyen Executive Chef Peker, “ işte bu nedenle herkese damakta iz bırakacak bir deneyim yaşatmak ve işlerini kolaylaştırmak için özel, tarifi tamamen bize ait bu lezzeti paylaşmak istedik” diyor.

    Çilek ve Baharat Aromalı Beyaz Çikolatalı Trüfler:

    Malzemeler:

    1 Su Bardağı Krema,

    10 Adet Donmuş Çilek,

    1 Adet Yıldız Anason,

    1 Adet Çubuk Tarçın,

    2 Adet Karanfil,

    ½ Çay Kaşığı Toz Zencefil,

    400 Gr Beyaz Çikolata(İçi İçin),

    100 Gr Beyaz Çikolata(Dışı İçin)

    Hazırlanışı:

    Bir kabın içerisine krema, donmuş çilek, yıldız anason, çubuk tarçın, karanfil ve toz zencefil konularak, kısık ateşte kaynatılır. Kaynayan malzemeler süzülerek, çikolata eklenir, kendi sıcaklığında erimeye bırakılır. İnce bir tepsi veya kabın tabanına streç çekilerek karışım buraya dökülür. Hazırlanan karışım buzdolabında 4 saat dinlendirilir.

    [​IMG]

    Dinlenmiş ve hafif sertleşmiş olan malzeme kalp şeklindeki ya da arzu edilen bir kalıp ile kesilir. Dışını kaplamak için kullanılacak çikolata da mikrodalga fırın yardımı ile veya benmari usulü (çikolata konulan kabın, sıcak suyun içine yerleştirilerek, suyun sıcaklığı ile eritilmesi işlemi) eritilir.

    [​IMG]

    Kalp şeklinde kesilen çilekli baharatlı iç, eritilen çikolatanın içine atılarak, çatal yardımıyla yağlı kâğıda çıkartılır. Buzdolabında 30 dk. dinlendirildikten sonra çilek ve baharat aromalı beyaz çikolatalı, aşk dolu trüfler servise hazırdır.

    [​IMG]

     

Sayfayı Paylaş