1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sevgililer Günü’ne Özel Labneli Çikolatalı Kek Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 8 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.306
    Beğenileri:
    5.863
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.549 ÇTL


    [​IMG]

    Türkiye’de labne peynirin mucidi Pınar,Sevgililer Günü’ne özel pratik,eğlenceli ve ve leziz bir tarif paylaşıyor. Orijinal tadı ve kıvamıyla alışıldık lezzetlere yeni bir tat veren Pınar Labne’nin kullanıldığı tarif,14 Şubat’ta sevdiğine sürpriz yapmak isteyenlere hünerlerini sergileme fırsatı sunuyor.

    Pınar Labneli Çikolatalı Kek,tatlı düşkünü sevgililer için ideal bir sürpriz. Kekin kreması arzu edildiği gibi süslenebiliyor. İsteyenler kalpli pasta süsleri ya da meyveler ile bu leziz keki renklendirebiliyor. Pınar Labne,Sevgililer Günü romantizmine çikolatalı ama farklı bir lezzet katmak isteyenlerin yardımcısı oluyor.

    Pınar Labneli Çikolatalı Kek (35 – 40 Kağıt Kek Kalıbı İçin)

    Malzemeler:

    Pınar Labne 200 g
    3 adet yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    1/2 su bardağı zeytinyağı
    3 yemek kaşığı kakao
    1 çay bardağı (ajda) damla çikolata veya 80 g bitter çikolata
    2,5 su bardağı un
    1 çay kaşığı karbonat

    Krema için:

    Pınar Labne 200 g
    1 paket krem şanti
    1 çay bardağı (ajda) soğuk süt
    Kremanın Yapılışı: Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Pınar Labne’yi ilave edin. Karıştırın. Sıkma torbasına aktarın. 15 – 20 dakika buzdolabında bekletin.

    Kekin Yapılışı: Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Zeytinyağını, Pınar Labne’yi ve damla çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Kakao ve karbonatı da ekleyin. Unu azar azar ilave edin, karıştırın. Karışım koyu bir muhallebi kıvamında olmalı, eğer çok cıvık ise 1/2 su bardağı un ilave edin. Kağıt kalıplara yarısı dolu olacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında orta derecede 20 dakika kadar pişirin.

    Fırından çıkan ve iyice ılıyan keklerin üstüne kremayı sıkın. Pasta süsleri ya da meyve ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

     

Sayfayı Paylaş