1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sıcakta Erimeyen Çikolata

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Papatya tarafından 10 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    İngiltere’deki bir çikolata firması sıcakta erimeyen çikolatanın formülünü keşfetti. Özel formül sayesinde çikolatalar, 40 derecelik sıcaklıkta 3 saatten fazla dayanabilecekler.

    Firmada çalışan bilim insanları buluşlarına ‘Isıya dayanıklı çikolata’ adını verdi. ‘Isıya dayanıklı çikolata’da şeker parçacıkları daha küçük parçalara ayrılarak etrafını saran yağ oranı azaltıldı. Bu sayede çikolata yüksek ısıya daha dayanıklı hale geldi.

    Daily Mail’in haberine göre, normal şartlarda 34 derecede eriyen çikolata, firmanın buluşu sayesinde daha sıcak havada erimeden şeklini koruyabilecek.

    Firma, yeni ürününü İngiltere dışındaki Hindistan ve Brezilya gibi sıcak ülkelerde satışa sunacak.

     
    minnoş bunu beğendi.
  2. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.333
    Beğenileri:
    7.519
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    102 ÇTL
    Sıcakta erimeyen çikolata!
    İsviçre’de bir şirket, 38 derece sıcakta bile erimeyen çikolata geliştirdiğini duyurdu.

    Çikolota üreticisi Barry Callebaut, çikolata severlere güzel bir haber verdi.

    Financial Times’ta yer alan habere göre, çikolatalar normalde 34 derece sıcaklıkta erirken, şirketin geliştirdiği çikolatalar 38 derecede dahi erimiyor.

    Barry Callebaut’un CEO’su Antoine de Saint Affrique, sıcağa karşı olan bu direncin çikolatanın tadını etkilemediğini dile getirdi.

    Çikolatanın satıldığı işyerlerinde bazen klima bulunamayabileceğini vurgulayan Affrique, “Bu çikolatalar daha kolay nakliye edilecek” diye konuştu.

    Sıcağa dayanıklı çikolotanın Ortadoğu, Asya ve Afrika’da satışa sunulmasının planlandığı bildirildi.

    Öte yandan, Nestle’nin de 40 derece kadar dayanabilen çikolatayı piyasa sürmeyi hazırlandığı belirtiliyor.

     
    Papatya ve minnoş bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş