1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sicilya Usulü Sardalyeli Spagetti

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Sicilya Usulü Sardalyeli Spagetti

    Balık ve makarnanın bir araya geldiği Sicilya mutfağına özgü lezzetli bir balık yemeği tarifi Sardalyeli Spagetti…

    Sardalyeli Spagetti Malzemeleri:

    * 4 kişilik
    * 12 adet taze sardalye, temizlenmiş ve kemikleri çıkarılmış
    * 1 bardak zeytinyağı
    * 1 adet soğan, doğranmış
    * Yarım bardak kıyılmış taze dereotu
    * 50 g çamfıstığı
    * 3 yemek kaşığı kuruüzüm, suda bekletilmiş
    * 1 bardak taze ekmek kırıntısı
    * 450 gr spagetti
    * Un, bulamak için
    * Tuz
    Sardalyeli Spagetti Hazırlanışı:

    1- Sardalyeleri yıkayıp kağıt havluda iyice kurutun. Yassı bir şekilde açıp keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye bölün.
    2- 2 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağını ağır bir tencerede kızdırıp, soğanları ekleyin ve orta ateşte ara sıra karıştırarak, altın sarısı bir renk alana kadar, 5-8 dakika pişirin. Ateşi kısıp dereotunu ilave edin ve 1-2 dakika pişirin. Çamfıstıklarını ve kuruüzümleri ilave edip tuz serpin. Bir kenara ayırıp sıcak bekletin.
    3- Ekmek kırıntılarını bir tavada altın sarısı bir renk alana kadar yağsız kızartın. Bir kenara ayırın.
    4- içinde az tuzlu su bulunan bir tencereyi kaynama noktasına getirin. Spagettiyi ekleyip 8-10 dakika boyunca veya paketteki talimatlara göre pişirin. Yumuşak, ama dişe dokunur kıvamda olmalıdır.
    5- Bu arada, yağın geri kalanını bir kızartma tavasında kızdırın. Sardalyeleri hafifçe una bulayıp fazlalıkları silkeleyin ve kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Kağıt havluda yağını süzün.
    6- Spagettiyi süzüp yeniden tencereye alın. Soğan karışımın ilave edip iyice karışması için harmanlayın. Spagetti karışımını, ılıtılmış geniş bir tabağa aktarıp, kızarmış sardalyeleri üzerine yerleştirin. Kızarmış ekmek kırıntılarını serpip hemen servis edin.
     

Sayfayı Paylaş