1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Silikon Kek Kalıbıyla Nasıl Kek Yapılır

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 16 Eylül 2015 başlatılmıştır.

Etiketler:
  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.320
    Beğenileri:
    7.513
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    216 ÇTL
    [​IMG]

    Evin her köşesini saran mis kokulu kekler için son dönemde sıkça kullanılan silikon kek kalıbı kolay kullanımıyla tercih nedenidir. Güzel bir keki pişirdikten sonra kalıbından çıkaramamak can sıkıcı bir durum olduğundan bu olumsuzluğun yaşanmaması için silikon özellikli kek kalıbını doğru şekilde kullanmayı bilmelisiniz.

    Silikon kek kalıbını nasıl kullanmalısınız?

    Silikon kek kalıbını ilk defa kullanacaksanız sıcak suyla güzelce yıkayın.

    Hazırladığınız keki silikon özellikli kalıba dökmeden önce katı yağ kullanarak yağlamalısınız. Katı yağ olarak margarin tercih edebileceğiniz gibi tereyağ da tercih edebilirsiniz.

    Sadece bu işlem basamağını uygulayarak kekinizi silikon kalıptan çok kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz. Keki pişirip kalıptan çıkardıktan sonra yapışmazlık özelliğini koruması için kalıbınızı 10 dakika kadar sıcak suyun içinde bekletin. Bu sayede silikon kek kalıbındaki gözenekleri açmış olursunuz. Unutmayın ki her kullanımda kek kalıbındaki gözenekler yağlar nedeniyle tıkanır.

    Az yağlı bir kek pişirmek istiyorsanız her kullanımda ince bir tabaka halinde kek kalıbını yağlamanız önerilir. Böylece kalıbın yapışmazlık özelliğinden tam olarak yararlanabilirsiniz. Bu uygulamaya ek olarak kek kalıbına un serpebilirsiniz.

    Silikon kek kalıbı narin bir yapıya sahiptir. Bu nedenle içindeki malzemeyi bıçak, çatal gibi kesici ve delici aletlerle kesmeyin ya da delmeyin. Aksi halde silikon kalıbınız zarar görebilir. Bunun yerine keki kalıp şeklinde çıkardıktan sonra başka bir yerde rahatça kesebilirsiniz.

    Silikon kek kalıbını temizlerken kuvvetli deterjanlar kullanmayın. Özellikle çamaşır suyu, silikon kalıplar için zararlıdır.

    Ayrıca silikon özellikli kek kalıbını temizlerken yüzey aşındırıcı süngerlerden uzak durun. Bu malzemeler yerine sıcak sabunlu su ve yumuşak özellikli sünger ile elde yıkayabilirsiniz. İsterseniz silikon kalıbınızı bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.

    Silikon kek kalıplarını 220 dereceye kadarki sıcaklıklarda güvenle kullanabilirsiniz.

    Silikon kek kalıbı fırın için uygundur. Bu kalıbı direkt ısı kaynaklarına (örneğin ocak, ızgara, elektrikli soba gibi) koymayın. Bu durum silikon kalıbınıza zarar verir, ya tamamen kullanılamaz ya da yapışmazlık özelliğini kaybeder.
     

Sayfayı Paylaş