1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

şırdan dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    560
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    361 ÇTL
    4 adet şırdan
    250 gr kıyma
    Yarım kg pirinç
    Yarım kg soğan
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1'er çay kaşığı tatlı kaşığı (tuz karabiber)

    TEMİZLENİŞİ: İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir
    YAPIMI: Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.
     
  2. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    9.013
    Beğenileri:
    462
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    526 ÇTL
    Şırdan ne pardon bilmiyorumda:)
     
  3. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    560
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    361 ÇTL
    şırdan büyükbaş hayvanın 4 midesinden biri:)
     
  4. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    9.013
    Beğenileri:
    462
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    526 ÇTL
    Iyy iyiki bilmiyormuşum ahah :)
     
  5. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.198
    Beğenileri:
    4.677
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    2.020 ÇTL
    :) sakatat sevmiyorsun sanırım benim gibi beren canım.
     
  6. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    560
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    361 ÇTL
    bu cevabı bekliyodum:D
     
  7. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    9.013
    Beğenileri:
    462
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    526 ÇTL
    Evet sevmiyorum caglam :)
     
  8. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.198
    Beğenileri:
    4.677
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    2.020 ÇTL
    Bu dolmayı yapılırken izlemek zorunda kalmıştım tavsiye edemiyorum :( üzgünüm.
     
  9. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    560
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    361 ÇTL
    bende şimdi izledim,ıyyy yani yenmese ne olacak ki?
     

Sayfayı Paylaş