1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Sırık kebabı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 18 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.189
    Beğenileri:
    306
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    8.740 ÇTL
    [​IMG]
    Sırık kebabı, Çorum-kargi, Sinop ve Boyabat yöresine özgü bir kebap türü.


    Bütün olarak kesilen kuzunun derisi yüzülür ve içi temizlenir. Uzunca bir sırığa tam ortadan geçirildikten sonra özel olarak hazırlanmış çöplerle kuzunun karnı dikilir. Ocakta yakılan ateşin başında çevrilerek pişirilir. Pişirilirken akan yağ bir kapta toplanır. Buna serit adı verilir. Serit de ayrıca kaynatıldıktan sonra ekmekle birlikte yenir. 2-3 saat sonra iyice pişen kuzu, sırıktan çıkarılarak parçalanır ve servis edilir.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 30 Ağustos 2015
Benzer Konular
  1. starx
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    739
  2. arz-ı hal
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    479
  3. Suskun
    Mesaj:
    4
    Görüntüleme:
    1.121
  4. Suskun
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    1.005
  5. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    458
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş