1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Şiveydiz Gaziantep Mutfağı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 17 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Şiveydiz için Malzemeler

    500 gr parça et
    2.5 kg. taze sarımsak
    2.5 kg. taze soğan
    4 su bardağı süzülmüş yoğurt
    1 su bardağı nohut
    1 yk. Kuru nane
    1 tk. Karabiber
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    Yeterince tuz


    Hazırlanışı

    Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır. Geceden ıslattığımız nohut ve biraz tuzda ilave ederek etin üzerine koyup pişirilir.
    Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm. uzunluğunda doğranır.
    Pişen etin üzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir.
    Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur.
    Hepsi beraber 3-4 dk. Kadar kaynatılır.
    Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir.
    Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır.

    Şiveydiz sıcak olarak pirinç veya bulgur pilavıyla servis yapılır.

    [​IMG]

    Kaynak: gaziantep.com
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 30 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş