1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Siyah Beyaz Puding

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 30 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL

    MALZEMELER


    - Vanilyalı Puding
    - Yarım litre süt
    - 1 yemek kaşığı Sana
    - 1 adet yumurta
    - 3-4 yemek kaşığı şeker
    - 2 yemek kaşığı un
    - 1 paket vanilya
    - Kakaolu Puding
    - Yarım litre Süt
    - 1 yemek kaşığı Sana
    - 1 adet Yumurta
    - 3-4 yemek kaşığı şeker
    - 2 yemek kaşığı un
    - 4-5 yemek kaşığı kakao

    HAZIRLANIŞI


    Servis yapacağınız bardakta hangi çeşit Pudingi önce kullanmayı düşünüyorsanız, pişirmeye ondan başlamanız gerekmektedir.

    Kakaolu Puding:
    Derin bir bir tencere içine tüm malzemeyi koyup, soğuk olarak bir çırpıcı veya el mikseri yardımı ile köpürtene kadar çırpın.
    Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip, servis edeceğiniz bardak veya kâselere eşit miktarlarda döküp 5-6 dakika soğutun.
    Şeritleri istediğiniz kalınlıkta ve sayıda yapabilirsiniz.

    Vanilyalı Puding:
    Derin bir tencere içine vanilya hariç tüm malzemeleri koyup, soğuk olarak bir çırpıcı veya el mikseri yardımı ile köpürtene kadar çırpın.
    Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip, içine mikser yardımı ile vanilyayı ekleyip, iyice karıştırın.
    (Toz vanilyayı sütlü tatlılarda malzemeye baştan ekleyip pişirmeyin. Bütün vanilya aroması pişme sırasında kaybolacağı için toz vanilyayı tatlılara ateşten indirmeden önce ekleyin.)
    Ateşten alıp, servis edeceğiniz bardak veya kâselere eşit miktarlarda döktüğünüz kakaolu pudinglerin üzerine koyup, 5-6 dakika soğutun.
    Şeritleri istediğiniz kalınlıkta ve sayıda tekrarlayabilirsiniz. Siyah-beyaz pudingleri oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın.
    Soğuk olarak servis edin. Üzerini file badem veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
     

Sayfayı Paylaş