1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Siyanidin Hakkında Bilgiler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 17 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Tanımı:
    Antosiyoninler grubuna aittir ve tipik C6-C3-C6 yapısına sahiptir.Suda çözünebilen bir pigmenttir.Rengi çözündüğü suyun pH değerine göre değişir.pH 3 ün altında ise kırmızı,11 in üzerindeyse mavidir.Bitkilerde şeker molekülüne bağlı olarak bulunur.

    Kaynakları:

    En yüksek oranda yaban mersini,böğürtlen,ahu dudu,dağ çileği,mürver,vişne,kiraz,alıç gibi kırmızı meyvelerde, ayrıca elma,şeftali,erikte bulunur.En fazla bu meyvelerin kabuğunda bulunur.


    Siyanidinin Etkisi:
    Diğer antosiyaninler gibi antioksidan etkiye sahiptir.Bu sayede kanser ve kalp hastalıklarından korur.

    Japon bilim adamı Takanori Tsua tarafından fareler üzerinde yapılan bir araştırma,siyanidinin obezite ve aşırı yağlanmayı önlediği tespit edilmiştir.Siyanidin takviyesi yüksek yağ oranlı diyetle beslenen farelerde yağ depolanmasını engellemiştir

    Hayvanlar üzerinde yapılan deneyler iltihap kurutucu ve anti kanser özelliğini kanıtlamıştır.​
     

Sayfayı Paylaş